ATP
Άνοδος στο Νο.23 για τον Opelka

 
Reilly Opelka
Reilly Opelka © Tyler Anderson/Tennis Canada
tn team Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 - 10:54

Ο Reilly Opelka κέρδισε 9 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του National Bank Open και σκαρφάλωσε για πρώτη φορά στο Νο.23 του κόσμου. Παραμένει στο Νο.3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πλησιάζει το Top 10 ο Casper Ruud.

O Opelka ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην παγκόσμια κατάταξη γι' αυτή την εβδομάδα, αφού με την πορεία του μέχρι τον τελικό του Masters του Καναδά, κατόρθωσε να κερδίσει 9 θέσεις και να βελτιώσει κατά 8 θέσεις το προηγούμενο career high του, φτάνοντας στο Νο.23. Ο 23χρονος big server είναι πλέον και ο κορυφαίος Αμερικανός τενίστας, αφού ξεπέρασε τον John Isner που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στο Νο.30 και τώρα βρίσκεται στο Νο.26.

Πάντα πρώτος είναι ο Novak Djokovic, που έφτασε τις 334 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1, ενώ τον ακολουθεί ο Daniil Medvedev, που μετά την κατάκτηση του National Bank Open έφτασε τους 10.620 βαθμούς, δηλαδή έχει 1.493 λιγότερους από τον Djokovic.

Στο Νο.3 παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πήγε στους 8.350 βαθμούς, έχοντας 2.270 λιγότερους από τον Medvedev, ενώ ακολουθεί ο Rafael Nadal στο Νο.4, με 7.815. Στο Νο.5 βρίσκεται ο Alexander Zverev, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Dominic Thiem, Andrey Rublev, Matteo Berrettini, Roger Federer και Denis Shapovalov.

Πολύ κοντά στην κορυφαία 10άδα βρίσκεται ο Casper Ruud, που κέρδισε μια θέση και βελτιώσε για 2η διαδοχική εβδομάδα το career high του, στο Νο.11 του κόσμου. Μια θέση κέρδισε και ο Hubert Hurkacz, που ανέβηκε στο Νο.12.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots