ATP
Paire: "Έχω ξανά κίνητρο, είμαι έτοιμος να τα βάλω με τους κορυφαίους"

 
Paire: "Έχω ξανά κίνητρο, είμαι έτοιμος να τα βάλω με τους κορυφαίους"
tn team Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 - 15:16

Μετά την πρώτη του Top 10 νίκη από το 2017, o Benoit Paire είπε πως έχει βρει τον καλό του εαυτό, τώρα που το tour επιστρέφει και πάλι σε μια κανονικότητα.

"Είμαι χαρούμενος που βρήκα ξανά το επίπεδό μου. Από την αρχή είχα δηλώσει τη δυσαρέσκειά μου στα bubbles. Τώρα έχω βρει ξανά το κίνητρό μου και την επιθυμία μου να παίζω τένις και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να δείτε και στο γήπεδο. Κατάφερα να βρω το επίπεδό μου και να είμαι σωματικά και πνευματικά κοντά στον παλιό μου εαυτό. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον Shapovalov, που ήταν στα ημιτελικά του Wimbledon", είπε ο Paire, μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Denis Shapovalov στον 2ο γύρο του Cincinnati Masters.

Αυτή ήταν η σημαντικότερη νίκη για τον Paire στα 4 τελευταία χρόνια, ενώ στο Σινσινάτι αυτή την εβδομάδα ήταν η 2η νίκη του, αφού είχε κερδίσει και τον Miomir Kecmanovic στον 1ο γύρο (5-7, 6-3, 6-2). Επιπλέον, έφτασε τις 8 νίκες στις 13 τελευταίες αναμετρήσεις του, ενώ έως το Wimbledon, δηλαδή τους πρώτους 6 μήνες της σεζόν, είχε μόλις 2 νίκες σε 19 αναμετρήσεις!

Για τον έντονο πανηγυρισμό του στο φινάλε και αν η κραυγή που έβγαλε ήταν κάτι σαν λύτρωση, είπε: "Δεν ήταν λύτρωση, απλά έδειξα ότι έχω γίνει ξανά ο Benoit Paire που ήμουν. Πάντα έλεγα πως όσο δεν το έβρισκα αυτό, δεν θα ήμουν 100% αφοσιωμένος στο τένις. Στο Gstaad, όπου έφτασα στα προημιτελικά, ήμουν μαζί με την οικογένειά μου και δεν ήμασταν σε bubble. Εδώ παίζω επίσης σε υψηλό επίπεδο. Σε ένα κανονικό tour νιώθω πως με βοηθάει η ατμόσφαιρα να βελτιώνω τον εαυτό μου. Μπορώ να διαχειριστώ μια δύσκολη κατάσταση, σε αντίθεση με όταν παίζω σε ένα άδειο στάδιο."

Τέλος, ο 32χρονος Γάλλος έκανε και ένα σύντομο σχόλιο για τα αρνητικά σχόλια που άκουγε τους τελευταίους μήνες, λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν μπορούσε να παίξει τένις στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η Covid-19 και πως τώρα που το tour αρχίζει πάλι να επιστρέφει σε μια κανονικότητα βρίσκει και αυτός τον καλύτερό του εαυτό.

"Άκουσα πολλά πράγματα τελευταία, πως μιλάω πολύ, πως δεν ήμουν πια επαγγελματίας τενίστας, αλλά πάντα έλεγα πως απλά δεν μπορώ να αγωνιστώ σ' αυτές τις συνθήκες. Τώρα που το τένις επιστρέφει σε μια κανονικότητα, έκανα την πρώτη μου Top 10 νίκη από το 2017. Το τένις μου είναι εδώ. Τα πόδια μου είναι εκεί που πρέπει και το κεφάλι μου τα ακολουθεί. Είμαι 100% ο παίκτης που ήμουν ξανά και είμαι έτοιμος να τα βάλω με τους καλύτερους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots