ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι κατά του εμβολίου, αλλά δεν βλέπω λόγο να το κάνει κάποιος στην ηλικία μου"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι κατά του εμβολίου, αλλά δεν βλέπω λόγο να το κάνει κάποιος στην ηλικία μου"
tn team Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 - 8:14

Περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με τη δήλωσή του για τον εμβολιασμό έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στη συνέντευξη Τύπου μετά από την πρώτη αναμέτρηση στο Σινσινάτι.

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία βρισκόταν και το tennisnews.gr, όπως ήταν φυσικό ήρθε στην επιφάνεια και το θέμα των πρόσφατων δηλώσεών του για τον εμβολιασμό, που συζητήθηκαν αρκετά στη χώρα μας.   

Αφού τόνισε πως δεν είχε ενημερωθεί για την έκταση που πήρε το ζήτημα και δεν είχε παρακολουθήσει τις εξελίξεις, έδωσε περισσότερες εξηγήσεις για την τοποθέτησή του.

"Είμαι νεαρός, στην κατηγορία κάτω των 25 χρονών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, προσωπικά ξέρω κάποιους ανθρώπους που πέρασαν παρενέργειες. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί.

Νομίζω ότι το concept του εμβολίου ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πολλά πράγματα, δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour, οπότε δεν υπάρχει και λόγος νομίζω. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη γι' αυτό, αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;"

Όσο για το αν είναι θέμα φόβου για τις παρενέργειες, είπε: "Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να έρθει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, να το κάνεις. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι όχι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που θα μας παρέχει πιο πολλά συν απ' ότι πλην."

Με μια πολύ καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι, ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Sebastian Korda με 7-6 (5), 6-3 και προκρίθηκε στη φάση των "16". Τα ξημερώματα της Παρασκευής (02:00 ώρα Ελλάδας), θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots