ATP
Χωρίς απώλειες στους "16" ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 - 5:51

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Sebastian Korda, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού στα δυο σετ και να προκριθεί στους "16" του Cincinnati Masters.

O Τσιτσιπάς έπαιξε πολύ καλό τένις στην πρεμιέρα του στο Western & Southern Open και τελείωσε τον αγώνα με 21 winners και 12 αβίαστα λάθη, για να επιβληθεί του Korda με 7-6 (5), 6-3 σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Ήταν η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν στο tour Τσιτσιπάς και Korda, με τον Έλληνα τενίστα να τα πηγαίνει αρκετά καλά και να ανταπεξέρχεται στην πρόκληση του νεαρού Αμερικανού, που κάνει μια πολύ καλή σεζόν και σήμερα αντιστάθηκε σθεναρά.

Και οι δυο παίκτες είχαν χαμένες ευκαιρίες, αλλά κανείς δεν έφτασε στο break στο 1ο σετ, με τον Στέφανο να σώζει διπλό break point στο 1ο κιόλας game και τον Korda να απειλείται αργότερα σε δυο περιπτώσεις, σβήνοντας ένα break point στο 6ο game και άλλο ένα στο 8ο game, για να κάνει το 3-3 και το 4-4 αντίστοιχα.

Τελικά το σετ πήγε στο tie-break και εκεί ο Αμερικανός προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3, όμως ο Στέφανος έμεινε κοντά και ισοφάρισε, στη συνέχεια έκανε ένα κρίσιμο mini-break για να φτάσει πρώτος στο set point (6-5) και εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του ευκαιρία για να το κατακτήσει με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος ήταν αισθητά καλύτερος από τον αντίπαλό του, δεν κινδύνεψε σε κανένα game από τη γραμμή του σερβίς, ενώ είχε ένα χαμένο break point στο 5ο game, όπου τελικά ο Korda υπερασπίστηκε το σερβίς του, και τελικά "έσπασε" το σερβίς του 21χρονου στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), για να "σφραγίσει" τη νίκη του έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Έλληνα παίκτη στα γήπεδα του Σινσινάτι, αφού το 2018 και το 2019, στις δυο πρώτες παρουσίες του στο τουρνουά, είχε ηττηθεί στις πρεμιέρες του. Το 2020 είχε φτάσει έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όμως το τουρνουά είχε λάβει χώρα στα γήπεδα του US Open στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας της πανδημίας και της πρωτοβουλίας της USTA να δημιουργήσει ένα μεγάλο bubble στο Flushing Meadows.

O Τσιτσιπάς, ημιφιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορόντο, θα διεκδικήσει αύριο την πρόκρισή του σε ακόμα έναν προημιτελικό για φέτος, απέναντι στον Lorenzo Sonego, που νωρίτερα κέρδισε τον Tommy Paul με 7-6 (9), 6-2. Θα είναι η 2η συνάντησή του με τον Ιταλό, τον οποίο είχε κερδίσει με 2-0 σετ νωρίτερα φέτος στη φάση των "16" του Miami Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots