ATP
Ημιτελικά και στο Σινσινάτι ο Στεφ! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Western & Southern Open / Ben Solomon
tennisnews team Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 - 4:22

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς "σκόνταψε" στο 2ο σετ, αλλά τελικά κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του σε Masters 1000 διοργάνωση, μια εβδομάδα μετά το Τορόντο.

Για μια ακόμα φορά, 5η στη σειρά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τις λύσεις στα προβλήματα που του έβαζε ο Auger-Aliassime, έστω και αν έχασε μέσα από τα χέρια του το 2ο σετ, για να κερδίσει τελικά τον 21χρονο Καναδό με 6-2, 5-7, 6-1.

Η νίκη αυτή έβαλε τον 23χρονο Έλληνα τενίστα στα ημιτελικά του Western & Southern Open, που θα είναι ο 2ος διαδοχικός ημιτελικός του σε ένα Masters, μια εβδομάδα μετά το National Bank Open στο Τορόντο, όπου όμως ηττήθηκε από τον Reilly Opelka.

Αύριο, θα έχει μια νέα ευκαιρία για να μπει στον δεύτερο φετινό του τελικό σε Masters μετά το Monte-Carlο, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής, αντιμετωπίζοντας το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ του Alexander Zverev και του Casper Ruud.

Ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος στο 1ο σετ, κάνοντας break στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2) και κρατώντας εύκολα το δικό του σερβίς σε όλες τις περιπτώσεις. Έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court και στο 2ο σετ, στο οποίο είχε τις μοναδικές ευκαιρίες για break στα πρώτα 10 games.

Είχε πρώτα ένα χαμένο break point για το 4-2, με τον Felix να το σώζει και να ισοφαρίζει σε 3-3, ενώ αργότερα είχε διπλό match point για το 6-4, όμως ο Καναδός έσβησε και αυτές τις ευκαιρίες, την πρώτη με μεγάλο σερβίς και τη δεύτερη με ένα μεγάλο ράλι και μια απίστευτη τελευταία μπάλα του Auger-Aliassime, που βρήκε ελάχιστα τη γραμμή. 

Αφού ισοφάρισε σε 5-5, ο Auger-Aliassime έφτασε για πρώτη φορά στο ματς σε break point στο αμέσως επόμενο game και το εκμεταλλεύτηκε για να κάνει το break και να περάσει μπροστά με 6-5! Στη συνέχεια σέρβιρε και για το 7-5, παίρνοντας το σετ μέσα από τα χέρια του Στέφανου.

Ο Έλληνας τενίστας πάντως δεν πτοήθηκε, παρέμεινε ψύχραιμος και κατάφερε να κάνει το break για το 3-1 στο 4ο game του 3ου σετ, που τον έβαλε ξανά σε θέση οδηγού. Παίζοντας πιο ελεύθερα πια, πίεσε ξανά το σερβίς του Auger-Aliassime και έφτασε στο δεύτερο break για το 5-1, σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-1 και τη νίκη, που ήρθε έπειτα από 2 ώρες και 11 λεπτά αγώνα.  

Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη του Στέφανου επί του Felix (5-2 συνολικά), ενώ ο πρωταθλητής μας έφτασε τις 48 νίκες στη φετινή σεζόν (48-13). Θυμίζουμε πως έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον παίκτη φέτος, με τους Daniil Medvedev (40-9) και Andrey Rublev να ακολουθούν (40-13), έχοντας από 40 νίκες.

Προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Cincinnati Masters και για 8η συνολικά σε ημιτελικό μιας Masters διοργάνωσης. Θα διεκδικήσει αύριο την 4η πρόκριση του σε τελικό, μετά από το Τορόντο (2018), τη Μαδρίτη (2019) και το Monte-Carlo (2021).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots