ATP
Αποσύρθηκε ο Κύργιος, προκρίθηκε ο Murray (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 - 8:34

Ο Νικ Κύργιος αποσύρθηκε από το Winston-Salem Open λίγα λεπτά πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του με τον Andy Murray και τελικά ο Βρετανός αντιμετώπισε τον lucky loser Noah Rubin στον 1ο γύρο του Winston-Salem Open, παίρνοντας τη νίκη.

Ο Murray πραγματοποίησε πολύ καλή πρεμιέρα στο Winston-Salem και κέρδισε σε λιγότερο από μια ώρα τον Rubin με το συντριπτικό 6-2, 6-0.

Ο 34χρονος Βρετανός πέτυχε 11 άσους και κέρδισε τους 23 από τους 25 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε, ενώ "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Αμερικανού lucky loser, για να φτάσει στη νίκη αυτή σε 58 μόλις λεπτά.

"Δεν ήξερα αν θα έπαιζα σήμερα, με αυτό που έγινε με τον Νικ. Μου είπαν πως θα έπαιζα με κάποιον qualifier, μετά πως δεν θα έπαιζα, και τελικά έπαιξα με lucky loser... έπαιξα με τον Noah, που είχε παγίδες", είπε ο Murray στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον αγώνα.

Στον 2ο γύρο του Winston-Salem Open, o κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, Νο.13 στο ταμπλό.

Λίγα λεπτά πριν την αναμέτρηση με τον Murray, ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές πως ο Νικ Κύργιος δεν θα αγωνιζόταν την Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα). Το πρόβλημα για τον Ελληνοαυστραλό δεν είναι άλλο από το αριστερό του γόνατο, που τον ταλαιπωρεί εδώ και λίγο καιρό.

"Βρισκόμουν στο Bradenton της Φλόριντα για αποθεραπεία και προετοιμασία, προφανώς ήμουν ενθουσιασμένος που θα ερχόμουν εδώ για να παίξω με τον Andy, έναν από τους καλούς μου φίλους και απ' τα μεγαλύτερα ινδάλματα στο τένις, θα ήταν εκπληκτικό, όμως δεν με άφησε το σώμα μου να το κάνω", δήλωσε ο Κύργιος.

"Απλά δεν ένιωσα πως άξιζε το ρίσκο να αγωνιστώ σήμερα. Θα πρέπει να γίνω πιο προσεκτικός μ' αυτό το ζήτημα, να συνεχίσω την αποθεραπεία, να συνεχίσω τις προπονήσεις", πρόσθεσε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots