ATP
Στο Νο.4 ο Zverev, έριξε τον Nadal στο Νο.5

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Western & Southern Open
tn team Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 - 10:02

Ο Alexander Zverev επέστρεψε στο Νο.4 του κόσμου μετά από την κατάκτηση του Cincinnati Masters και έβγαλε τον Rafael Nadal εκτός τετράδας, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017. Σταθερός στο Νο.3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Zverev ήταν ο μεγάλος κερδισμένος όπως ήταν φυσικό από τη σημερινή ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης. Η 24χρονος Γερμανός, μετά και την κατάκτηση του Cincinnati Masters, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.4, ξεπερνώντας τον Nadal.

Παράλληλα, μείωσε τη διαφορά τους στους 110 βαθμούς από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που όμως παρέμεινε στο Νο.3 και δύσκολα θα πέσει από εκεί στο άμεσο μέλλον, αφού δεν κρατάει βαθμούς από το US Open, σε αντίθεση με τον Zverev που κρατάει τους 1.200 βαθμούς από τον τελικό πέρσι.

Βεβαίως, στις δυο πρώτες θέσεις μένουν ακλόνητοι Novak Djokovic και Daniil Medvedev. Ο Djokovic διατηρείται με ασφάλεια στην 1η θέση με 11.113 βαθμούς, φτάνοντας τις 335 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 συνολικά στην καριέρα του. Ο Medvedev τον ακολουθεί με 9.980 βαθμούς.

Σταθεροί έμειναν και οι υπόλοιποι στο Top 10, πίσω από τον Nadal που κλείνει την πρώτη πεντάδα. Ο Dominic Thiem, που δεν θα ξαναπαίξει φέτος, είναι στο Νο.6, ενώ ο Andrey Rublev στο Νο.7 και ο Matteo Berrettini στο Νο.8. Ούτε ο Roger Federer, που βρίσκεται στο Νο.9, θα αγωνιστεί ξανά φέτος, ενώ ο Denis Shapovalov συμπληρώνει το Top 10 στο Νο.10.

Δυο θέσεις κέρδισε ο Felix Auger-Aliassime, που ισοφάρισε το career high του στο Νο.15, ενώ 3 θέσεις κέρδισε ο Grigor Dimitrov που ανέβηκε στο Νο.18 και 2 θέσεις ο Gael Monfils, που επέστρεψε στο Top 20 (No.20).

Από 4 θέσεις κέρδισαν John Isner και Lorenzo Sonego. O Isner στο Νο.22 έγινε ξανά ο κορυφαίος Αμερικανός τενίστας, αφήνοντας στο Νο.2 των ΗΠΑ των Reilly Opelka, ενώ ο Sonego βελτίωσε το career high του με την άνοδό του στο Νο.23.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.488, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.733, πιο σημαντικό όμως είναι ότι κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.276 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, μετά και τον 3ο φετινό τίτλο που κέρδισε στο Oldenzaal της Ολλανδίας.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη (μονά)

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη (διπλά)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots