ATP
Race: Εδραιωμένος στο Νο.2 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Western & Southern Open
tn team Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 - 9:33

Ακόμα μια σημαντική εβδομάδα πέρασε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στο Νο.2 του Race για το 2021, διατηρώντας τη σημαντική διαφορά 1.000 βαθμών που έχει με τον Daniil Medvedev. Στο Νο.4 ανέβηκε ο Alexander Zverev μετά το Σινσινάτι.

Με ακόμα μια γεμάτη παρουσία μέχρι τα ημιτελικά του Cincinnati Masters, o Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει εδραιώμενος στο Νο.2 της κατάταξης Race to Turin για το ATP Finals, με 5.380 βαθμούς.

"Κολλημένος" στο Νο.1 μένει παράλληλα ο Novak Djokovic, ο οποίος έχει λάβει μέρος μόνο σε 8 τουρνουά φέτος - τα μισά από τον Στέφανο (16) και πολύ λιγότερα απ' όλους στο Top 5 - κι όμως έχει καταφέρει να κερδίσει 7.170 βαθμούς.

Στην 3η θέση παρέμεινε ο Daniil Medvedev, ο οποίος έχει 1.000 βαθμούς λιγότερους από τον Στέφανο (4.380), ενώ στην 4η θέση ανέβηκε ο πρωταθλητής του Σινσινάτι, Alexander Zverev, που κέρδισε 2 θέσεις και έχει πλέον 4.195 βαθμούς.

Ο Andrey Rublev στην 5η θέση, ο Matteo Berrettini στην 6η, ο Rafael Nadal στην 7η και ο Casper Ruud στην 8η συμπληρώνουν την πρώτη 8άδα, όμως ο Nadal δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος, επομένως δεν θα συμμετέχει ούτε στο ATP Finals του Τορίνου.

Ως εκ τούτου, έχει ιδιαίτερη σημασία η 9η θέση, την οποία αυτή τη στιγμή κατέχει ο Hubert Hurkacz. Κοντά του βρίσκεται και ο Jannik Sinner, στο Νο.10, αλλά και οι Aslan Karatsev και Cameron Norrie, σε 11η και 12η θέση αντίστοιχα.

Η κατάταξη Race to Turin

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots