ATP
Zverev: "Το δικαστήριο με δικαίωσε, δεν έχω να πω τίποτα άλλο"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Pete Staples/USTA
tn team Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 - 10:49

Ο Alexander Zverev ρωτήθηκε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο US Open για τις νέες κατηγορίες της Olya Sharypova εναντίον του που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα.

Η Sharypova, η οποία είχε κατηγορήσει για πρώτη φορά τον Zverev για κακοποίηση τον Ιανουάριο του 2021, γνωστοποίησε μέσα από συνέντευξή της στο περιοδικό Slate και στον Ben Rothenberg μια νέα ιστορία του 2019 από τη σχέση της με τον Γερμανό τενίστα, σύμφωνα με την οποία τη χτύπησε και της ευχήθηκε να πεθάνει.

Ο Zverev αντέδρασε με μια ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει πως το δικαστήριο τον έχει ήδη δικαιώσει και πως οι δικηγόροι του σε Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή που οι κατηγορίες της Sharypova είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Γερμανός τις διαψεύδει. Αυτό έκανε και στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο US Open, όταν ήρθε στην επιφάνεια το θέμα.

"Πάντα έλεγα πως οι κατηγορίες αυτές ήταν αναληθείς. Το δικαστήριο το επιβεβαίωσε αυτό, οπότε δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να πω εγώ από την πλευρά μου. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο."

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον Zverev να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ανακοίνωση που έκανε, πως το δικαστήριο τον δικαίωσε: "Τι θέλετε να σας πω; Δεν πήγαμε σε δίκη, το δικαστήριο αποφάσισε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να πω. Έχω ζητήσει ο ίδιος από την ATP τους τελευταίους 6 μήνες να κάνει κάτι για τέτοιες καταστάσεις. Είναι καλό νομίζω η ΑΤΡ να ανανεώνει τους κανονισμούς της λίγο, επειδή είναι εκεί από τη δεκαετία του '80 και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αλλά σχετικά με τη δική μου περίπτωση, η ανακοίνωση ήταν πολύ ξεκάθαρη. Δεν μπορώ να πω τίποτα, επειδή τα είπα ήδη όλα."

Όπως πάντως σημειώνεται και στο Twitter από διάφορους χρήστες αλλά και τον Tumaini Carayol της Guardian, που έκανε τη δεύτερη ερώτηση, το δικαστήριο δεν θα μπορούσε να έχει διαψεύσει την εκδοχή της Sharypova, εφόσον η 24χρονη Ρωσίδα δεν έχει υποβάλει σε κάποιο δικαστήριο τις κατηγορίες, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχει γνωστοποίησει, αλλά ούτε έχει πραγματοποιηθεί κάποια δίκη. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots