ATP
Στο Νο.250 του κόσμου ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς © Witters/Hamburg European Open
tn team Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 - 10:19

Μετά την κατάκτηση του πρώτου του Challenger τίτλου, ο Πέτρος Τσιτσιπάς σκαρφάλωσε στο Νο.250 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, βελτιώνοντας το career high του.

Ακόμα μια σημαντική άνοδο είχε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής το Σάββατο στο Challenger της Πράγας και άφησε πίσω του 26 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.250 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών της ΑΤΡ.

Είναι στο Νο.2 της χώρας μας στα διπλά, πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που βρίσκεται στο Νο.148 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών. Στο Νο.387 είναι ο Μιχάλης Περβολαράκης και στο Νο.430 ο Μάρκος Καλοβελώνης, ενώ στο Νο.750 βρίσκεται ο Αριστοτέλης Θάνος, που κέρδισε 42  θέσεις.

Και στα μονά ο Πέτρος Τσιτσιπάς βελτίωσε το career high του, κερδίζοντας 6 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.727 του κόσμου. Είναι στο Νο.3 της χώρας μας, πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έμεινε για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.3 του κόσμου, αλλά και τον Μιχάλη Περβολαράκη που βρίσκεται στο Νο.491.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, με το Top 10 να παραμένει ίδιο. Ο Novak Djokovic παραμένει πρώτος με ασφάλεια, ενώ στο Νο.2 είναι ο Daniil Medvedev. Ο Στέφανος είναι στην 3η θέση, ο Alexander Zverev στην 4η και ο Rafael Nadal στην 5η. Οι Dominic Thiem (Νο.6), Andrey Rublev (No.7), Matteo Berrettini (No.8), Roger Federer (Νο.9) και Denis Shapovalov (No.10) συμπληρώνουν την κορυφαία 10άδα.

Ο πρωταθλητής του Winston-Salem Open, Ilya Ivashka, κέρδισε 10 θέσεις και βελτίωσε το careeer high του, ανεβαίνοντας στο Νο.53. Ο φιναλίστ του τουρνουά Mikael Ymer κέρδισε 18 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.72, ενώ ο ημιφιναλίστ Emil Ruusuvuori κέρδισε 10 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.66.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots