ATP
"Καθάρισε" τον Κύργιο ο Bautista Agut

 
"Καθάρισε" τον Κύργιο ο Bautista Agut
tennisnews team Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 7:56

Ο Roberto Bautista Agut κέρδισε εύκολα τον Νικ Κύργιο με 3-0 σετ στον 1ο γύρο του US Open, σε έναν αγώνα που ο Κύργιος είχε πολλά νεύρα, έκανε πολλά παράπονα και δεν μπόρεσε να μείνει σε υψηλό επίπεδο για αρκετή ώρα.

O Bautista Agut έφτασε πιθανώς ευκολότερα απ' όσο θα περίμενε κανείς στην επικράτηση επί του Κύργιου με 6-3, 6-4, 6-0 σε λιγότερο από 2 ώρες και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του US Open με πειστικό τρόπο.

Ο 33χρονος Ισπανός, Νο.18 στην παγκόσμια κατάταξη, τελείωσε το παιχνίδι με 13 άσους, 33 winners και μόλις 14 αβίαστα λάθη. Έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε και προστάτευσε το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Κύργιου, αξιοποιώντας τα 5 από τα 6 break points του!

O Κύργιος είχε από την αρχή πολλά νεύρα και έντονες διαφωνίες με τον chair umpire Carlos Bernardes, εξαιτίας του χρόνου που έκανε να πάει στη θέση του όταν σέρβιρε ο Bautista Agut. Ο Ισπανός παραπονέθηκε ότι ήθελε να ξεκινήσει το παιχνίδι και ο Ελληνοαυστραλός δεν ήταν στη θέση του, με τον Κύργιο να κάνει παράπονα ότι οι πετσέτες είναι πολύ μακριά και ότι δεν βγάζει νόημα ότι έπρεπε να κάνει συνεχώς αυτά τα επιπλέον βήματα για να σκουπίσει το πρόσωπό του.

Ο Bautista Agut "έσπασε" για 1η φορά το σερβίς του Κύργιου στο 6ο game για το 4-2 και από εκεί και πέρα είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς. Δεν απειλήθηκε με break point σε κανέ να game - με εξαίρεση το 1ο του 1ου σετ - για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ.

Στο 2ο σετ έκανε break στο 5ο game (3-2) και επίσης δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς, ενώ στο 3ο σετ ο Κύργιος φάνηκε να μην έχει πια καθόλου όρεξη να κυνηγήσει το παιχνίδι, με τον Ισπανό να διατηρεί αμείωτο τον δικό του ρυθμό και να κάνει 3 διαδοχικά breaks, για να ολοκληρώσει με ένα bagel τον θρίαμβό του.

Στον 2ο γύρο του US Open, o Bautista Agut θα αντιμετωπίσει τον Emil Ruusuvuori, που νωρίτερα κέρδισε τον Kamil Majchrzak με 6-4, 6-2, 3-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots