ATP
Νίκη και στο διπλό για Τσιτσιπά, κυριαρχία Ευρώπης (vid)

 
Νίκη και στο διπλό για Τσιτσιπά, κυριαρχία Ευρώπης (vid)
tn team Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 - 8:18

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε και το διπλό που έπαιξε μαζί με τον Andrey Rublev, ενάντια στους Nικ Κύργιο και John Isner για τη 2η μέρα του Laver Cup. Απόλυτη κυριαρχία της Ευρώπης, που προηγείται με 11-1 στους βαθμούς.

Οι Τσιτσιπάς και Rublev επέστρεψαν από σετ πίσω και επικράτησαν των Κύργιου και Isner με 6-7 (8), 6-3, 10-4, για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα της Ευρώπης επί του Κόσμου στο 4ο Laver Cup.

Στο 1ο σετ Τσιτσιπάς και Rublev επέστρεψαν από το 1-3 και ισοφάρισαν, ενώ αργότερα το έστειλαν στο tie-break, όπου προηγήθηκαν με 4-0 και με 5-1, έχασαν όμως το πάνω χέρι, καθώς και 3 ευκαιρίες για να κλείσουν το σετ, με τους Κύργιο και Isner να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή και στο πρώτο τους set point να κλείνουν το tie-break με 10-8.

Παρόλα αυτά οι Τσιτσιπάς και Rublev παρέμειναν σε ευνοϊκή θέση, καθώς έκαναν το μοναδικό break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκαν με 4-1 και διατήρησαν το πάνω χέρι ως το τέλος. Στο match tie-break ήταν επίσης κυρίαρχοι, παίρνοντας από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-0 και αργότερα με 6-1 και με 9-2. Χρειάστηκαν την 3η ευκαιρία τους, αλλά έκλεισαν το ματς στο 10-4.

Με τη νίκη αυτή των Τσιτσιπά και Rublev η ομάδα της Ευρώπης ολοκλήρωσε τη 2η μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού κέρδισε όλα τα παιχνίδια της ημέρας και πήρε το μάξιμουν των 8 βαθμών (2 για κάθε νίκη).

Προγείται με 11-1 της ομάδας του Κόσμου και βρίσκεται "αγκαλιά" με το 4ο τρόπαιό της, σε ισάριθμες διοργανώσεις Laver Cup.

Πριν το διπλό, η μέρα είχε ξεκινήσει με τη νίκη του Τσιτσιπά επί του Νικ Κύργιου στα μονά με 6-3, 6-4. Στη συνέχεια ο Alexander Zverev είχε κερδίσει τον John Isner με 7-6 (5), 6-7 (6), 10-5 και ο πρωταθλητής του US Open, Daniil Medvedev, κέρδισε τον Denis Shapovalov με 6-4, 6-0.

Η δουλειά πάντως δεν έχει ακόμα τελειώσει για τους Ευρωπαίους, που χρειάζονται μια νίκη για να εξασφαλίσουν τον τίτλο, στα παιχνίδια της Κυριακής. Σήμερα, την 3η και τελευταία μέρα των αγώνων, η κάθε νίκη δίνει 3 βαθμούς, επομένως η Team World μπορεί ακόμα να κάνει την ανατροπή, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, αφού θα πρέπει να μη χάσει ούτε παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots