ATP
5ος τίτλος στη χρονιά για τον Ruud! (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Greg Siller - Active7media.com
tn team Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 - 9:55

O Casper Ruud κέρδισε τον Cameron Norrie στον τελικό του San Diego Open και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε σκληρή επιφάνεια και τον 5ο στη φετινή σεζόν, στην οποία έχει περισσότερους από κάθε άλλον.

Ο Ruud ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Σαν Ντιέγκο αυτή την εβδομάδα και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και στον τελικό, συντρίβοντας τον Norrie με 6-0, 6-2. Το τρόπαιο στον Νορβηγό παρέδωσε ένας θρύλος του αθλήματος, ο Rod Laver, που βρισκόταν στην Αμερική εξαιτίας του πρόσφατου Laver Cup και ήταν επίτιμος καλεσμένος της διοργάνωσης.

"Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Rod, που προφανώς είναι θρύλος. Νομίζω πως πρέπει να έρχεσαι σε όλους τους αγώνες μου από δω και πέρα, επειδή όποτε έρχεσαι παίζω πολύ καλά! Ελπίζω να είσαι και στο Indian Wells την επόμενη εβδομάδα, να δούμε τι θα συμβεί εκεί", είπε ο Ruud στην απονομή.

O Ruud κυριάρχησε απόλυτα στο court, δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα game και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Norrie για να φτάσει στη νίκη σε 62 μόλις λεπτά. Ο Νορβηγός κέρδισε σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από τον Βρετανό, 50 έναντι 27.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος καριέρας για τον Ruud (6-2 σε τελικούς), που έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τους 5 κερδισμένους τίτλους στη φετινή σεζόν. Θυμίζουμε πως κέρδισε επίσης τα 250άρια στη Γενεύη, στο Bastad, στο Gstaad και στο Kitzbuhel.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots