ATP
Τα παράπονα του Fognini και η ένταση στη χειραψία (vid)

 
Τα παράπονα του Fognini και η ένταση στη χειραψία (vid)
tn team Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 - 8:30

O Fabio Fognini παραπονέθηκε για coaching στον chair umpire και στον ίδιο τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά από τον αγώνα, με τους δυο παίκτες να έχουν μια μικρή συζήτηση κατά τη διάρκεια της χειραψίας.

Αρκετός εκνευρισμός επικράτησε στην πλευρά του Fognini μόλις τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχό του, στην αναμέτρησή του με τον Τσιτσιπά για τον 3ο γύρο του Indian Wells Masters.

Ο Ιταλός, ο οποίος απώλεσε προβάδισμα με σετ και με break από το 6-2, 2-1, 30-15, παραπονέθηκε στον διαιτητή Greg Allensworth πως ο Τσιτσιπάς δεχόταν συμβουλές από τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος δεν άλλαξε κάτι τακτικά στο παιχνίδι του, αλλά βελτίωσε αισθητά την κακή εικόνα του 1ου σετ, κυρίως με το footwork του, αφού άργησε να βρει τα πατήματά του στο court και γενικά δεν ήταν στην καλύτερή του βραδιά. Παρόλα αυτά βρήκε τρόπο να μείνει στο ματς και εν τέλει να πάρει και την πρόκριση για τους "16", με τον Fognini να συνεχίζει να κάνει παράπονα και στο 3ο σετ, αλλά και μετά τον αγώνα.

Όταν ήταν ήδη πίσω με 3-5 στο 3ο σετ και σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά, ο Ιταλός δέχτηκε ένα warning επειδή φώναξε κάτι προς το κοινό και διαμαρτυρήθηκε ξανά στον διαιτητή, λέγοντας πως ο αγώνας ήταν δυο εναντίον ενός, εννοώντας πως έπρεπε να αντιμετωπίσει και τον προπονητή του Στέφανου. Ο chair umpire εξήγησε για μια ακόμα φορά στον Fognini, πως το μόνο που άκουσε από το box του Στέφανου ήταν εμψυχωτικά λόγια.

Ο Fognini έδωσε συνέχεια στο επεισόδιο και μετά από το παιχνίδι, αφού κατά τη διάρκεια της χειραψίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον αντίπαλό του. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να ηρεμήσει τα πράγματα και να του εξηγήσει πως ακόμα και αν έχει δίκιο δεν θα μπορούσε να ακούσει τίποτα με τις φωνές του κόσμου, με τον Ιταλό να απομακρύνεται χωρίς να δείχνει διάθεση να ακούσει.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τσιτσιπάς πέτυχε δυο συνεχόμενες νίκες στο Indian Wells και τα ξημερώματα της Πέμπτης (04:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) θα επιστρέψει στο court, για την αναμέτρησή του με τον Alex De Minaur, όπου θα διεκδικήσει την 6η πρόκρισή του στα προημιτελικά μιας Masters 1000 διοργάνωσης, στο 7ο φετινό Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots