ATP
"Πέταξε" εκτός Indian Wells τον Medvedev o Dimitrov (vid)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 - 1:36

O Grigor Dimitrov έχανε με σετ και double break στο 4-6, 1-4 από τον Daniil Medvedev, αλλά κέρδισε τα 10 από τα 12 επόμενα games και με μια επική ανατροπή έβγαλε εκτός Indian Wells το Νο.1 του ταμπλό!

Εκτός προημιτελικών στο Masters του Indian Wells έμεινε ο Daniil Medvedev, ο οποίος παρότι ήταν δυο service games μακριά από μια άνετη νίκη επί του Grigor Dimitrov, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αποστολή του και υπέστη την ήττα με 4-6, 6-4, 6-3.

Ο Medvedev, που φάνηκε να μένει από δυνάμεις και να μην έχει τις λύσεις στα μεγάλα ράλι που μονοπώλησαν το παιχνίδι, φαινόταν πως θα έφτανε σε μια άνετη νίκη, αφού ήταν πολύ καλός στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 6-4, ενώ στο δεύτερο σετ έκανε δυο break και πέρασε μπροστά με 4-1.

Κάπου εκεί και εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Dimitrov πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε 8 games στη σειρά, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-4 και να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο. Ο Medvedev φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει και ο Βούλγαρος έκανε κι άλλο break, για να "ξεφύγει" με 5-1.

Ο Medvedev έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς μειώνοντας σε 5-3, αλλά με love service game ο Dimitrov ολοκλήρωσε την επική ανατροπή για το 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 15 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Dimitrov επί του Medvedev σε 5 αναμετρήσεις (2-3) και η πρώτη από την πρώτη τους συνάντηση, που ήταν στο Queen's του Λονδίνου το 2017. Επίσης ήταν η 1η Top 2 νίκη του από το 2016 και η σημαντικότερη στην τελευταία 5ετία.

Ο Dimitrov σταμάτησε ένα σερί 10 διαδοχικών νικών του Medvedev και τον άφησε εκτός 8άδας για πρώτη φορά σε κάποιο hardcourt Masters τουρνουά φέτος.

Στα προημιτελικά του BNP Paribas Open, o Dimitrov θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του Miami Open, Hubert Hurkacz, που κέρδισε νωρίτερα τον Aslan Karatsev με 6-1, 6-3, δίνοντας συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του και κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την πρόκρισή του για το ATP Finals.

Μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε και ο Diego Schwartzman, που κέρδισε το Νο.6 του ταμπλό, Casper Ruud, με 6-3, 6-3. Στα προημιτελικά ο Schwartzman θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, που απέκλεισε τον Tommy Paul με 6-4, 4-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots