ATP
Άφησε εκτός 4άδας τον Τσιτσιπά ο Basilashvili (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 - 23:23

Ο Nikoloz Basilashvili πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, τον άφησε εκτός 4άδας στο Indian Wells και μπήκε στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του.

Μόλις στον πρώτο του προημιτελικό σε μια Masters διοργάνωση, ο Nikoloz Basilashvili πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, πρώτη απέναντι σε Top 3 παίκτη, επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 2-6, 6-4.

Ο Τσιτσιπάς, μετά από δυο ανατροπές που έκανε απέναντι στους Fabio Fognini και Alex De Minaur, βρέθηκε για 3ο συνεχόμενο αγώνα στο τουρνουά με την πλάτη στον τοίχο και αυτή τη φορά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τη νίκη.

Ο Basilashvili έκανε πολύ δυναμικό ξεκίνημα στο ματς και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Τσιτσιπά, για να προηγηθεί με 4-1. Ο Έλληνας τενίστας μείωσε σε 4-3, αλλά ο Basilashvili κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του ενός break και με love service game να κάνει το 6-4 και να ολοκληρώσει το 1ο σετ. 

Ο Στέφανος ξεκίνησε την αντεπίθεσή του στο 2ο σετ, "έσπασε" το σερβίς του Γεωργιανού στο 4ο (3-1) και στο 8o game (6-2) και το κατέκτησε με 6-2, παίζοντας πολύ καλύτερα από το 1ο σετ, τη στιγμή που ο Basilashvili αύξησε κατά πολύ τα αβίαστα λάθη του. 

Ο 29χρονος Γεωργιανός, Νο.36 στην παγκόσμια κατάταξη, ανέβασε ξανά όμως την απόδοσή του στο 3ο σετ, όπου δόθηκε μεγάλη μάχη από τους δυο παίκτες. Πρώτα ο Basilashvili έκανε το break και προηγήθηκε με 2-0, με τον Στέφανο να κερδίζει τα 3 επόμενα games και να παίρνει το προβάδισμα με 3-2.

Ο Basilashvili έκανε νέο break στο 7ο game και πέρασε εκ νέου μπροστά με 4-3, ενώ στο πολύ κρίσιμο 8ο game, ο Γεωργιανός έσβησε ένα break point και έφτασε στο 5-3. Κλειστό ήταν και το 10ο game, στο οποίο ο Basilashvili κατάφερε από το 30-30 να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να κρατήσει ξανά το σερβίς του, ολοκληρώνοντας τον μεγάλο του θρίαμβο σε 2 ώρες και 9 λεπτά παιχνιδιού.

Στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του, ο Basilashvili θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, ανάμεσα στον Alexander Zverev και στον Taylor Fritz.

Επόμενο προγραμματισμένο τουρνουά για τον Τσιτσιπά είναι το 500άρι της Βιέννης, που θα είναι και το πρώτο τουρνουά για την indoor season του Έλληνα πρωταθλητή και θα γίνει την εβδομάδα 25-31 Οκτωβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots