ATP
Basilashvili: "Σημαντικότερη η νίκη επί του Federer"

 
Nikoloz Basilashvili
Nikoloz Basilashvili © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 - 14:18

Μπορεί η νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά να ήταν η πρώτη του Top 3 νίκη και να τον έστειλε στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του, όμως ο Nikoloz Basilashvili δεν την έβαλε πάνω από τη νίκη που πέτυχε επί του Roger Federer νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

"Η νίκη μου με τον Roger Federer", απάντησε αμέσως ο Basilashvili, όταν ρωτήθηκε ποια από τις δυο νίκες θεωρεί σημαντικότερη. "Το να κερδίσω τον Federer σημαίνει πολλά για μένα, επειδή είναι το ίνδαλμά μου. Θα έλεγα πως ήταν η σημαντικότερη νίκη της καριέρας μου, παρότι και η σημερινή νίκη ήταν επίσης πολύ σημαντική."

Ο Basilashvili έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι χθες και σε συνδυασμό με την κακή μέρα του Στέφανου, πήρε τη νίκη με 6-4, 2-6, 6-4 και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells Masters. Συνολικά έφτασε τις 6 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες στην καριέρα του, ενώ για 1η φορά πετυχαίνει δυο Top 10 νίκες σε μια σεζόν, αφού είχε κερδίσει τον Federer - Νο.6 τότε στον κόσμο - τον περασμένο Μάρτιο στα προημιτελικά του Qatar Open στην Ντόχα.

Όσο για τον αν τον εξέπληξε η χθεσινή του νίκη, ο 29χρονος Γεωργιανός είπε: "Καθόλου! Παίζω πολύ καλό τένις και προπονούμαι πολύ καιρό, αλλά δεν τα πήγαινα τόσο καλά στο 1ο σερβίς, έκανα πολλα λάθη και γενικά αυτό ήταν σημαντικό μειονέκτημα. Τελευταία το έχω βελτιώσει αρκετά και γι' αυτό πιστεύω πως βρίσκομαι και στα ημιτελικά. Γενικά νιώθω πολύ καλά όταν παίζω πίσω από την baseline και νιώθω καλά την μπάλα. Αν μπορέσω να διατηρήσω αυτό το καλό επίπεδο από τη γραμμή του σερβίς, τότε μπορώ να παίξω σε πολύ υψηλό επίπεδο."

Για τα ημιτελικά του Indian Wells, o Basilashvili θα αντιμετωπίσει το βράδυ του Σαββάτου, στις 01:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), τον Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots