ATP
Το παράπονο του Rune: "Θα ήμουν στο Νο.62 και είμαι στο Νο.124"

 
Holger Rune
Holger Rune © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 - 19:29

Η πανδημία άλλαξε πολλά στο τένις και ένα από αυτό ήταν και η παγκόσμια κατάταξη, με όλες τις αλλαγές που ήρθαν και ακόμα δεν έχουν φύγει. Ο 18χρονος Holger Rune, εξέφρασε τα παράπονά του σε μια δημοσίευση στο Instagram, εξηγώντας πως είναι απογοητευμένος με το σύστημα βαθμολόγησης, πως έχει αδικηθεί πολύ και πως νιώθει θυμό και εξάντληση με αυτή την κατάσταση.  

Όπως έγραψε στη δημοσίευσή του, ο νεαρός Δανός τενίστας, που έχει συστηθεί για τα καλά στο τενιστικό κοινό ως ένας από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, θα έπρεπε να βρίσκεται κοντά στο Νο.60 σύμφωνα με όσα έχει κάνει αυτή τη χρονιά, αλλά παρόλα αυτά βρίσκεται στο Νο.124.

Γι' αυτό το λόγο νιώθει κουρασμένος και θυμωμένος με το "άδικο" σύστημα βαθμολόγησης, που είχε "παγώσει" εξαιτίας της αναστολής του tour για εκείνο το εξάμηνο του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά ακόμα δεν έχει επανέλθει στην πλήρη κανονικότητα.

"Ξέρετε πως δουλεύω σκληρά και πως ποτέ δεν παραπονιέμαι. Αυτή τη χρονιά έχω παλέψει πολύ σκληρά για να πετύχω τον στόχο μου, που είναι να μπω στο Top 100. Η ATP το έκανε όμως συνεχώς πολύ δύσκολο για μένα, αλλά και για άλλους ανερχόμενους νέους παίκτες, επειδή η κατάταξη είχε παγώσει από το 2019 και αυτό σημαίνει πως πολλοί παίκτες κράτησαν τους βαθμούς τους από το 2019.

Κοιτώντας την κατάταξη πως ήταν 2 χρόνια πριν, με κανονικούς όρους, σήμερα θα βρισκόμουν στο Νο.62 και όχι στο Νο.124. Έχει σημασία; Ναι έχει, όταν είσαι νέος και εργάζεσαι σκληρά, έχει σημασία να επιβραβευτείς.

Η θέση σου στην κατάταξη σου δίνει τη δυνατότητα να μπεις στα καλύτερα τουρνουά και να νιώσεις πως η δουλειά που έχεις κάνει έχει αποδώσει καρπούς. Τώρα νιώθω εξαντλημένος και θυμωμένος, γιατί πιστεύω πως το σύστημα αυτό είναι άδικο. Αγαπώ το τένις μου, αλλά θέλω να αγωνίζομαι επί ίσοις όροις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots