ATP
Και επίσημα εκτός Davis Cup o Zverev

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 - 12:16

O Alexander Zverev απέσυρε και επίσημα τη συμμετοχή του από τους τελικούς του Davis Cup και δήλωσε πως δεν είναι σύμφωνος με τον τρόπο που διεξάγεται πλέον η ιστορική διοργάνωση.

"Το φορμάτ του πρέπει να αλλάξει, εμμένω σ' αυτό. Είμαι συνεπής με τις απόψεις μου. Θέλω να κερδίσω το Davis Cup, όμως θέλω να κερδίσω το αληθινό Davis Cup", είπε ο Zverev, σύμφωνα με το Deutsche Presse-Agentur.

Ο Zverev είχε εκφράσει από την αρχή τη διαφωνία του με τις αλλαγές που έγιναν στο Davis Cup, το οποίο έχει καταργήσει τόσο τους αγώνες best-of-five, όσο και τα ties στα 3 κερδισμένα παιχνίδια, με τις καλύτερες ομάδες να συγκεντρώνονται στην ίδια πόλη στο τέλος της χρονιάς και να διεκδικούν τον τίτλο στους τελικούς.

Ο κορυφαίος Γερμανός τενίστας τα τελευταία χρόνια, έχει εκπροσωπήσει τη Γερμανία σε 5 ties μέχρι στιγμής στην καριέρα του, με το πιο πρόσφατο να ήταν τον Φεβρουάριο του 2019.

Φέτος οι τελικοί του Davis Cup θα γίνουν από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, σε 3 διαφορετικές πόλεις: Το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, τη Μαδρίτη της Ισπανίας και το Τορίνο της Ιταλίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots