ATP
50 νίκες στη χρονιά ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Bildagentur Zolles
tn team Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 - 20:27

O Alexander Zverev κέρδισε και τον Felix Auger-Aliassime στη Βιέννη, έφτασε τις 23 νίκες στις 25 τελευταίες αναμετρήσεις του και τις 50 για φέτος, ενώ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Erste Bank Open.

Ακόμα μια δύσκολη αποστολή έφερε εις πέρας ο Alexander Zverev, ο οποίος έχασε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα σετ, αλλά κέρδισε τον αγώνα, επικρατώντας του Felix Auger-Aliassime με 6-4, 3-6, 6-3.

Αυτή ήταν η 301η νίκη καριέρας για τον Zverev, η 50ή φετινή και η 23η στις 25 τελευταίες αναμετρήσεις του. Έγινε ο 4ος παίκτης που έφτασε τις 50 νίκες στο 2021, μετά από τους Στέφανο Τσιτσιπά (55), Casper Ruud (51) και Daniil Medvedev (50).

Ο Zverev έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ, κάνοντας break από νωρίς για να "ξεφύγει" με 3-1. Δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς σε όλο το σετ και το κατέκτησε εύκολα με 6-4.

Στο 2ο σετ ωστόσο ο Auger-Aliassime κατάφερε να κάνει break την πρώτη φορά που έφτασε σε ένα break point και σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει με love για το 6-3 και το 1-1 σετ.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Zverev ήταν ο παίκτης που έκανε το μοναδικό break, μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια 6o game. Μετά από 5 σβησμένα break points από τον Καναδό, ο Γερμανός επέμεινε και κατάφερε να κάνει break στην 6η του ευκαιρία, για να περάσει μπροστά με 4-2. Με love service game έφτασε στο 5-2 ο Sascha και κράτησε εύκολα και το επόμενο service game του, για να "κλειδώσει" τη νίκη σε 2 ώρες και 5 λεπτά.

Στον 7ο ημιτελικό του για φέτος, ο Zverev θα αντιμετωπίσει τον 18χρονο Carlos Alcaraz, που απέκλεισε νωρίτερα το Νο.7 του κόσμου, Matteo Berrettini. Θα είναι η 2η συνάντηση του Zverev με τον Alcaraz, αφού είχαν παίξει και στο Ακαπούλκο νωρίτερα φέτος, με τον Γερμανό να παίρνει τη νίκη στον 1ο γύρο με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots