ATP
Έχασε 7 m.p. και αποκλείστηκε ο Murray! (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 - 23:45

Μετά από μια μεγάλη μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, ο Andy Murray έχασε 7 match points στο 3ο σετ και τελικά ηττήθηκε από τον Dominik Koepfer, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό από το Παρίσι.

Μετά από 3 ώρες και 1 λεπτό μιας συγκλονιστικής μονομαχίας στο Bercy, ο Dominik Koepfer, που μπήκε ως lucky loser την τελευταία στιγμή στη θέση του Jenson Brooksby, επικράτησε του Andy Murray με 6-4, 5-7, 6-7 (9) και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Rolex Paris Masters.

O Murray έχανε με 4-6, 0-2 μετά από μια ώρα παιχνιδιού και βρέθηκε πίσω μέχρι και με 4-6, 3-5, όντας μια ανάσα μακριά από τον αποκλεισμό. Κατάφερε όμως να μείνει στο ματς, κάνοντας δυο συνεχόμενα break - τα πρώτα του στο ματς - στο πιο κομβικό σημείο, για να ανατρέψει το 2ο σετ και από το 3-5 να το πάρει με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Murray πρώτα κατάφερε σε ένα game να επιστρέψει από το 0-40 και να κρατήσει το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 4-3 και αργότερα είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει την πρόκριση.

Οι πρώτες ήταν στο 10ο game, όταν είχε προηγηθεί με 4-5, 15-40 στο σερβίς του Koepfer, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα από τα δυο διαδοχικά match points που είχε.

Αργότερα στο tie-break ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων είχε συνεχώς ελαφρύ προβάδισμα, έφτασε στο 6-4 και είχε ακόμα ένα διπλό match point, όμως δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς ούτε τότε και συνέχισε να χάνει τις ευκαιρίες του.

O Koepfer έσβησε συνολικά 7 match points, 5 στο tie-break, στο 4-6, στο 5-6, στο 6-7, στο 8-7 και στο 8-9, για να αξιοποιήσει την πρώτη δική του ευκαιρία και να πάρει αυτό το συναρπαστικό tie-break με 11-9!

Ο 27χρονος Γερμανός είχε κερδίσει μόλις 3 games χθες απέναντι στον Miomir Kecmanovic, από τον οποίο ηττήθηκε με 3-6, 0-6. Είχε μια δεύτερη ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε, κερδίζοντας αυτό το απίστευτο παιχνίδι με τον Murray. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Felix Auger-Aliassime και Gianluca Mager.

Σε άλλα παιχνίδια που έγιναν σήμερα, ο Cameron Norrie επιβλήθηκε του Federico Delbonis με 6-2, 6-1 και κράτησε "ζωντανές" τις ελπίδες του για να προκριθεί στο ATP Finals.

Ο Adrian Mannarino επιβλήθηκε του φιναλίστ του Indian Wells, Nikoloz Basilashvili, με 6-2, 6-4, ενώ ο Alexander Bublik κέρδισε τον Daniel Evans με 2-6, 7-5, 7-5 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Casper Ruud.

Ο Marton Fucsovics θα είναι ο αντίπαλος του Novak Djokovic, καθώς κέρδισε τον Fabio Fognini με 6-1, 6-7 (6), 7-6 (5), ενώ ο Dusan Lajovic θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Alexander Zverev, μετά και τη νίκη του επί του Mackenzie McDonald με 6-3, 6-4.

Τέλος, ο Ilya Ivashka θα είναι ο αντίπαλος του Daniil Medvedev στην πρεμιέρα του Ρώσου, μετά και τη νίκη του επί του Albert Ramos-Vinolas με 6-3, 7-6 (2), ενώ ο Sebastian Korda επικράτησεε του Aslan Karatsev, Νο.13 στο ταμπλό, με 6-2, 6-7 (9), 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots