ATP
55η νίκη στη χρονιά και Νο.3 ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 - 0:25

O Alexander Zverev επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Casper Ruud στον τελευταίο προημιτελικό του Rolex Paris Masters, έφτασε τις 55 νίκες στη χρονιά και εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Zverev έκανε δικό του το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Rolex Paris Masters, καθώς κέρδισε τον Casper Ruud με 7-5, 6-4 σε 1 ώρα και 34 λεπτά.

Ο 24χρονος Γερμανός κυριάρχησε στο court και δεν απειλήθηκε ούτε σε ένα game με break point στο 1ο σετ, στο οποίο έκανε και το break στο 11ο game (6-5).

Στο 2ο σετ το break ήρθε νωρίτερα για τον Zverev, που "ξέφυγε" με 2-1. Ο Ruud είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ, αλλά ο Γερμανός επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς του για το 3-1.

Στο 7ο game ο Sascha είχε τριπλό break point και 5 ευκαιρίες συνολικά για να κάνει και double break (για το 5-2), αλλά ο Ruud τελικά έμεινε όρθιος και μείωσε σε 4-3. Δεν βρήκε ωστόσο άλλη ευκαιρία να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του ο Νορβηγός, με τον Zverev να κλείσει το ματς με love service game στο 10ο game.

Αυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη για τον Zverev και η 28η στις 30 τελευταίες αναμετρήσεις του. Επίσης έφτασε τις 55 νίκες στη φετινή χρονιά (55-13), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Στέφανου Τσιτσιπά.

Επιπλέον, μετά το Παρίσι θα έχει τους ίδιους (τουλάχιστον) βαθμούς με τον Στέφανο Τσιτσιπά και σε ισοβαθμία τον προσπερνάει (λόγω περισσότερων κερδισμένων βαθμών σε Grand Slams και Masters 1000), με αποτέλεσμα να τον ρίξει από το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Zverev θα αντιμετωπίσει σε έναν μεγάλο ημιτελικό στο Παρίσι τον υπερασπιστή του τίτλου, Daniil Medvedev, που κέρδισε νωρίτερα επίσης με 2-0 σετ τον Hugo Gaston.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots