ATP
Πλησιάζει στο repeat ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 - 22:34

Αν και τα βρήκε σκούρα στην αρχή, ο Daniil Medvedev σταμάτησε τελικά την τρομερή πορεία του Hugo Gaston στα προημιτελικά του Paris Masters και προκρίθηκε στους "4" καλύτερους του τουρνουά, πλησιάζοντας στην υπεράσπιση του τίτλου του.

Ακόμα πιο κοντά στην υπεράσπιση του τίτλου του βρίσκεται ο Daniil Medvedev, ο οποίος επικράτησε του Hugo Gaston με 7-6 (7), 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rolex Paris Masters.

Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, με τον Γάλλο qualifier, που πραγματοποίησε μια πολύ εντυπωσιακή εβδομάδα στο Masters της πατρίδας του, να στέκεται πολύ καλά απέναντι στον περσινό πρωταθλητή και Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ειδικά το 1ο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον 21χρονο Γάλλο να κάνει break στο 9ο game, να προηγείται με 5-4 και να έχει τριπλό set point στο σερβίς του, στο 5-4, 40-0, για να τελειώσει το σετ. Έχασε όμως την πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Medvedev να μένει αρχικά στο game και αργότερα να κάνει και το break, που τον έβαλε ξανά στο σετ.

Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί οι δυο παίκτες μονομάχησαν σκληρά, με τον Medvedev να ολοκληρώνει τελικά τη μεγάλη ανατροπή στο σετ, καθώς στο 3ο του set point έκανε το 9-7.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για το Νο.2 του ταμπλό, που κέρδισε τα πρώτα 4 games και προηγήθηκε με 4-0, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα. Ο Gaston δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να μειώσει σε 4-3, αλλά ο Medvedev δε λάθεψε στα δυο επόμενα service games του και έκλεισε το ματς πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα.

Αυτή ήταν η 53η φετινή νίκη για τον Medvedev (53-11), που χρειάζεται δυο νίκες ακόμα για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Bercy.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή της τελευταίας αποψινής αναμέτρησης, μεταξύ του Alexander Zverev και του Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots