ATP
Εντυπωσιακά στον τελικό ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 - 19:15

Μια νίκη μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου του στο Παρίσι είναι ο Daniil Medvedev, ο οποίος έχασε μόνο 4 games από τον Alexander Zverev, σταματώντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το σερί του Γερμανού.

Ο Medvedev έκανε δικό του το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Rolex Paris Masters, καθώς επιβλήθηκε του Zverev με 6-2, 6-2 σε 80 λεπτά, στον δεύτερο ημιτελικό στο Bercy.

Ο 25χρονος Ρώσος σταμάτησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το σερί 8 διαδοχικών νικών του Zverev και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, όπου αύριο θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στο παρισινό Masters.

Θυμίζουμε πως στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, Novak Djokovic, σε έναν επαναληπτικό του τελικού του US Open, όπου τον είχε κερδίσει με 3-0 σετ και κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.

Αφού έσβησε τα πρώτα break points του αγώνα, για να κάνει το 2-2 από το 1-2, 15-40, ο Medvedev έκανε δυο συνεχόμενα break στα επόμενα λεπτά και με 5 κερδισμένα games στη σειρά μετέτρεψε το 1-2, 15-40 σε 6-2!

Στο 2ο σετ ήταν ακόμα πιο άνετος ο Ρώσος, ο οποίος "έσπασε" τον Zverev στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να "ξεφύγει" με 5-1 και ολοκλήρωσε και αυτό το σετ στα 8 games, για να φτάσει στη νίκη μόλις μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 5η νίκη του Medvedev σε 10 αναμετρήσεις με τον Zverev (5-5), με τις 4 να είναι στα 4 τελευταία παιχνίδια τους! O Medvedev έφτασε τις 54 νίκες στη φετινή σεζόν (54-11), με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Zverev να έχουν μια περισσότερη (55).

Αυτός θα είναι ο 21ος τελικός στην καριέρα του Medvedev, που θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του (13-7). Στη φετινή χρονιά θα είναι ο 6ος τελικός του και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του. Έχει κερδίσει τους 4 τελευταίους τελικούς που έδωσε, στο 250άρι της Μασσαλίας, στο 250άρι της Μαγιόρκας, στο Masters του Καναδά και στο US Open. Σε τουρνουά Masters θα είναι για 6η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του, αφού έχει χάσει μόνο έναν τελικό στην κατηγορία στο παρελθόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots