ATP
Στο Top 10 ο Auger-Aliassime

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 - 12:54

Την πρώτη του είσοδο στο Top 10 πραγματοποίησε ο Felix Auger-Aliassime, στη μοναδική αλλαγή που υπήρξε γι' αυτή την εβδομάδα στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης. Παραμένει στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της Στοκχόλμης, ο Auger-Aliassime κέρδισε μια θέση και έριξε στο Νο.11 τον Jannik Sinner, για να πραγματοποιήσει στα 21 του χρόνια την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή στο Top 10, αφού κανείς από τους κορυφαίους δεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο Novak Djokovic είναι βεβαίως πάντα στο Νο.1, έχοντας εξασφαλίσει ήδη και το 7o Year-end No.1 της καριέρας του.

Στο Νο.2 παραμένει ο Daniil Medvedev και στο Νο.3 ο Alexander Zverev, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι στο Νο.4 έχοντας τους ίδιους ακριβώς βαθμούς με τον Γερμανό (ο Zverev είναι στο Νο.3 επειδή έχει περισσότερους κερδισμένους βαθμούς σε τουρνουά Grand Slam και Masters 1000)

Στην 5η θέση είναι ο Andrey Rublev, στην 6η ο Rafael Nadal και πίσω του βρίσκονται οι Matteo Berrettini (No.7), Casper Ruud (No.8) και Hubert Hurkacz (No.9).

Ο φιναλίστ του Stockholm Open, Denis Shapovalov, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14 του κόσμου, ενώ ο πρωταθλητής του τουρνουά, Tommy Paul, άφησε πίσω του 9 θέσεις και βελτίωσε το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.43 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, μετά και το νέο τίτλο που κέρδισε σε τουρνουά 25.000 δολαρίων, ο Πέτρος Τσιτσιπάς βελτίωσε το career high του ξανά, ανεβαίνοντας στο Νο.221 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών. Στα μονά, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.458 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots