ATP
Μπήκε φουριόζος στο Τορίνο ο Sinner! (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 - 23:39

O Jannik Sinner πραγματοποίησε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο ATP Finals, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον Hubert Hurkacz!

Έναν φανταστικό αγώνα πραγματοποίησε στο ντεμπούτο του στο ATP Finals ο μόλις 20χρονος Jannik Sinner, που επιβλήθηκε του Hubert Hurkacz μπροστά από τους συμπατριώτες του στο Τορίνο με 6-2, 6-2.

O Sinner, ο οποίος μπήκε στο round robin ως αντικαταστάτης του Matteo Berrettini μετά από τον τραυματισμό του Ιταλού, κατάφερε να δείξει για άλλη μια φορά μεγάλη ωριμότητα και να κυριαρχήσει σε έναν αγώνα που ήταν πιο κλειστός απ' όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα στο 1ο σετ έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" το σερβίς του Πολωνού στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να φτάσει σ' αυτό το 6-2 μετά από ένα ακόμα δύσκολο κράτημα σερβίς, στο 4ο set point του.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στο 2ο σετ, με τον Hurkacz να έχει ευκαιρίες και να είναι κοντά στα games, αλλά τον Sinner να έχει αυτό το κάτι παραπάνω και να τα κλείνει στο τέλος. Ο Ιταλός έσβησε και σ' αυτό το σετ πρώτος break point, στο 2ο game, ισοφάρισε σε 1-1 και αργότερα κυριάρχησε, κάνοντας break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2).

Για το λόγο ότι μπήκε ως alternate στο τουρνουά, ο Sinner είχε αυτόματα και πολύ μικρές ελπίδες για πρόκριση, δείχνει όμως ικανός να τις εξαντλήσει.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος θα χρειαστεί νίκη και στον επόμενο αγώνα του με τον Daniil Medvedev, καθώς και ήττα του Alexander Zverev από τον Hurkacz για να προκριθεί στα ημιτελικά, αφού το πρώτο κριτήριο για την πρόκριση είναι οι περισσότερες νίκες και το δεύτερο οι περισσότεροι αγώνες που έχουν δώσει οι παίκτες στο round robin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots