ATP
Τσιτσιπάς: Θα τερματίσει για 1η χρονιά στο Top 5

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 10:25

Η σεζόν του Στέφανου Τσιτσιπά έκλεισε άδοξα με τον τραυματισμό του στον αγκώνα, όμως ήταν μια σεζόν με πολλές καλές στιγμές και για 1η φορά στην καριέρα του ο Έλληνας τενίστας θα τερματίσει μια χρονιά στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξη.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος γνωρίζει από χθες πως θα τερματίσει το 2021 στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, στη θέση δηλαδή που βρίσκεται και σήμερα.

Ήταν μια χρονιά με πολλά θετικά για τον Στέφανο, αποκορύφωμα φυσικά τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam διοργάνωση στο Roland Garros, ενώ πολύ σημαντικός ήταν και ο 1ος Masters τίτλος στο Monte-Carlo.

Για αρκετές εβδομάδες ο Στεφ βρέθηκε και στο Νο.3 του κόσμου, μετά το Παρίσι όμως τη θέση αυτή του πήρε ο Alexander Zverev, που τον έριξε στο Νο.4.

Την πρώτη του χρονιά στο tour, το 2017, ο Στέφανος είχε τερματίσει στο Νο.91 του κόσμου. Το 2018 είχε "αναρριχηθεί" στο Νο.15, ενώ τα δυο προηγούμενα χρόνια, το 2019 και το 2020, τερμάτισε στο Νο.6. Αυτή, συνεπώς, είναι η 1η χρονιά που τερματίζει στην κορυφαία 5άδα της ΑΤΡ.

Δεν μπορεί πλέον να αλλάξει κάτι ούτε στις άλλες θέσεις της 5άδας, με τον Novak Djokovic να έχει εξασφαλισμένο πριν ακόμα αρχίσει το ATP Finals το 7ο Year-end No.1 της καριέρας του. Ο Daniil Medvedev θα τερματίσει στο Νο.2, ο Zverev στο Νο.3 και ο Andrey Rublev στο Νο.5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots