ATP
ATP Finals: Η ώρα του τελικού

 
ATP Finals: Η ώρα του τελικού
© ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 - 6:29

Ο περσινός πρωταθλητής Daniil Medvedev και ο πρωταθλητής του 2018 Alexander Zverev, θα αναμετρηθούν στον σημερινό τελικό του ATP Finals, στην 3η τους συνάντηση στο τελευταίο 15ήμερο.

Δυο από τους κορυφαίους της φετινής χρονιάς, οι Daniil Medvedev και Alexander Zverev, θα συναντηθούν σε ακόμα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι του 2021, για τον τελικό του ATP Finals, σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Ο Medvedev είναι ο υπερασπιστής του τίτλου στο ATP Finals, ενώ ο Zverev είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2018. Και οι δυο πραγματοποιούν καταπληκτικές χρονιές, έχουν από 58 νίκες - περισσότερες από κάθε άλλον - και βρίσκονται στο Νο.2 και στο Νο.3 του κόσμου αντίστοιχα.

Ο Medvedev κυριαρχεί τα τελευταία 2 χρόνια στο rivalry, έχοντας κερδίσει 5 συνεχόμενες φορές τον Zverev - όλες όσες αναμετρήσεις έδωσαν το 2020 και το 2021. Γι' αυτό το λόγο προηγείται και στο head-2-head με 6-5 νίκες, ενώ πριν 2 χρόνια ήταν πίσω με 1-5.

Τις 3 απ' αυτές τις νίκες τις έκανε στη φετινή χρονιά, στο ATP Cup, στο Masters του Παρισιού πριν 2 εβδομάδες και στο round robin του ATP Finals πριν λίγες μέρες. Αυτή θα είναι η 3η τους συνάντηση στο τελευταίο 15ήμερο.

Για τον Medvedev αυτός θα είναι ο 7ος τελικός του στη χρονιά, μετά από τους τίτλους που κέρδισε στο US Open, στο Masters του Καναδά και τα 250άρια σε Μασσαλία και Μαγιόρκα, αλλά και τους 2 χαμένους τελικούς που είχε στο Australian Open και στο Paris Masters. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος έχει χάσει μόνο από τον Novak Djokovic σε τελικό. Συνολικά θα παίξει σε τελικό για 22η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του (13-8).

Ο Zverev, παρότι 2 χρόνια νεότερος από τον Medvedev, θα παίξει για 28η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο του (18-9). Φέτος δεν έχει χάσει σε κανέναν από τους 5 τελικούς που έχει παίξει, κατακτώντας τα Masters της Μαδρίτης και του Σινσινάτι, το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τα 500άρια στο Ακαπούλκο και στη Βιέννη.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Centre Court:
15:30 Herbert/Mahut [3] v. Ram/Salisbury [2]
18:00 Alexander Zverev [3] v. Daniil Medvedev [2] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots