ATP
Κύργιος: "Παλιά ήμουν κολλημένος με το τένις, πλέον όχι"

 
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 11:13

Ο Νικ Κύργιος είπε πως η σχέση του με το τένις άλλαξε μέσα στα χρόνια και δεν ήταν πάντα όπως σήμερα, παραδέχτηκε πως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε προβλήματα με την οικογένειά του, ενώ μίλησε και για τις... "κάψες" που νιώθει όταν ταξιδεύει χωρίς τη σύντροφό του στα τουρνουά!

"Όταν προσπαθείς να παίξεις στο υψηλότερο επίπεδο, αρχίζει να σου λείπει ο ερωτικός σου σύντροφος και αυτό σε επηρεάζει. Είμαι στο γήπεδο και νιώθω πως δεν μπορώ να παίξω επειδή έχω κάψες, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ", είπε ο πάντα ειλικρινής Κύργιος, στο τελευταίο επεισόδιο του podcast που συμμετέχει, No Boundaries.

"Δεν έχει σημασία η δουλειά, αν κάνεις μια δουλειά γραφείου. Αν δεν βλέπεις τη σύντροφό σου, σε επηρεάζει. Επηρεάζει τη δουλειά σου, τη διάθεσή σου, τα πάντα. Ήμουν στα χειρότερά μου όταν ήμουν μακριά από την κοπέλα μου για καιρό."

Ο Κύργιος μίλησε ακόμα για τη σχέση του με την οικογένειά του, που πέρασε μια κρίση τα τελευταία χρόνια: "Η σχέση μου με την οικογένειά μου δεν ήταν η καλύτερη τα τελευταία χρόνια, επειδή πάντα απουσίαζα και δεν τους είχα γύρω μου. Κέρδιζα, έχανα, περνούσα προβλήματα με τη σχέση μου, είχα να διαχειριστώ προβλήματα άλλων, και τους απομάκρυνα επειδή ένιωθα πως όλος ο κόσμος ήταν εναντίον μου. Απομάκρυνα όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να το κάνω ξανά."

Αναφέρθηκε ακόμα στη μεγάλη δυσκολία, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, του αθλήματός του: "Οι αθλητές του AFL (αυστραλιανό ποδόσφαιρο) παραπονιούνται που πρέπει να περάσουν έναν μήνα σε bubble στην Αυστραλία και σκέφτομαι πως είμαι 7 μήνες το χρόνο στο εξωτερικό, σε διαφορετικό μέρος κάθε εβδομάδα! Γι' αυτό το τένις είναι τόσο δύσκολο κατά τη γνώμη μου. Το πνευματικό μέρος του παιχνιδιού είναι παράλογο. Και σωματικά πρέπει να είσαι κτήνος. Σε ποιο άλλο άθλημα θα παίζεις για 3 ώρες και πιθανώς να παίξεις σε 7 αγώνες μέσα σε 2 εβδομάδες;"

Τέλος, ο Κύργιος είπε πως παλιότερα ήταν πολύ κολλημένος με το τένις, κάνοντας πολλές ώρες προπόνηση τη μέρα και βλέποντας αγώνες στο YouTube. Σήμερα, όπως είναι ξεκάθαρο, έχει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του: "Κανείς δεν θα το πιστέψει, αλλά ήμουν κολλημένος με το τένις. Τώρα αν με δεις, προφανώς δεν είμαι τόσο κολλημένος όσο ήμουν. Πήγαινα κάθε μέρα για προπόνηση, έκανα 7 ώρες προπόνηση και έβλεπα αγώνες στο YouTube. Αυτό το έκανα για χρόνια. Είμαι χαρούμενος με τη ζωή μου τώρα, μου αρέσει να κάνω αυτά που θέλω και το απολαμβάνω, όπως αυτό το podcast με εσάς. Το προτιμώ αυτό από το να είμαι στο Παρίσι και να παίζω την 33η εβδομάδα της σεζόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots