ATP
Στα ημιτελικά του Davis Cup Γερμανία

 
Στα ημιτελικά του Davis Cup Γερμανία
© Davis Cup Finals
tn team Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 - 23:22

Η Γερμανία διατηρήθηκε αήττητη στους τελικούς του Davis Cup, κερδίζοντας και τη Μεγάλη Βρετανία σε ακόμα ένα συναρπαστικό tie, για να προκριθεί στις "4" καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η Γερμανία επικράτησε της Μεγάλης Βρετνίας με 2-1 στο Olympiahalle του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Davis Cup, μετά από αυτό της Κροατίας.

Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά η σειρά των προημιτελικών για τους Γερμανούς, αφού στο πρώτο παιχνίδι ο Daniel Evans κέρδισε σε λιγότερο από μια ώρα τον Peter Gojowczyk, με 6-2, 6-1.

Οι Βρετανοί έδειχναν ικανότατοι για να τελειώσουν πολύ νωρίς μόνο από τα μονά την υπόθεση πρόκριση, όμως ο Jan-Lennard Struff έκανε την υπέρβαση στο δεύτερο παιχνίδι, επικρατώντας του Cameron Norrie με 7-6 (6), 3-6, 6-2.

Ο 31χρονος Γερμανός, Νο.51 στον κόσμο, κατάφερε να κερδίσει το πολύ σημαντικό 1ο σετ, στο οποίο αρχικά απώλεσε προβάδισμα με 3-0, αλλά αργότερα έμεινε πίσω με break στο 5-6 και ο Norrie είχε τη δυνατότητα να το κερδίσει στο σερβίς του.

Ο Struff ωστόσο έκανε το break, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί έσωσε δυο set points στη σειρά από το 4-6, για να κερδίσει 4 πόντους στη σειρά και να το κερδίσει με 8-6!

Ο Norrie, που είχε μια εκπληκτική σεζόν και βρίσκεται στο Νο.12 του κόσμου, έκανε το μοναδικό break του 2ου σετ στο 6ο game (4-2) και το κατέκτησε με 6-3, όμως ο Struff, ο οποίος έσβησε break point στο εναρκτήριο game του 3ου σετ, κατάφερε να κερδίσει τα 4 τελευταία games της αναμέτρησης και να επιβληθεί με 6-2, φτάνοντας στην τελική νίκη και ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Στο διπλό έγινε μια τεράστια μάχη ανάμεσα σε δυο εξαιρετικές ομάδες, με τους Kevin Krawietz και Tim Puetz να επικρατούν στο τέλος με 7-6 (10), 7-6 (5) των Joe Salisbury και Neal Skupski, "σφραγίζοντας" έτσι την πρόκριση για τη γερμανική ομάδα.

Στο 1ο σετ οι Γερμανοί έσβησαν 4 set points και τελικά αξιοποίησαν το 4ο δικό τους για να πάρουν αυτό το συναρπαστικό tie-break με 12-10, ενώ στο δεύτερο tie-break κατόρθωσαν να ανατρέψουν το 0-5 και να κερδίσουν 7 πόντους στη σειρά!

Η Γερμανία παρέμεινε αήττητη στο τουρνουά, αφού θυμίζουμε πως στη φάση των ομίλων κέρδισε την Αυστρία και την πολύ δυνατή Σερβία του Novak Djokovic.

Στον δεύτερο ημιτελικό της Μαδρίτης, το Σάββατο, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελεευταίου προημιτελικού, μεταξύ της Ρωσίας και της Σουηδίας, που θα γίνει την Πέμπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots