ATP
Djokovic: "Δεν μου αρέσουν αυτοί που το παίζουν τέλειοι εντός και εκτός court"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 - 15:29

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη L'Equipe, o Novak Djokovic μίλησε για εκείνους που θέλουν να φαίνονται πάντα τέλειοι στο κοινό με αποτέλεσμα να μην είναι αυθεντικοί, για τον τελικό του US Open και τη μεγάλη αγάπη που ένιωσε από τον κόσμο, καθώς και για τον τραυματισμό του στο Australian Open, που αμφισβητήθηκε από πολλούς.

Ο Djokovic αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής για το 2021 από τη L'Equipe και παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη γνωστή εφημερίδα. Αναφερόμενος στους Daniil Medvedev και Alexander Zverev, ο Σέρβος είπε πως μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους και τους βρίσκει αυθεντικούς, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα, ειδικά σ' αυτό το επίπεδο.

"Ταυτίζομαι αρκετά μαζί τους, γιατί δεν θέλουν να είναι τέλειοι, είναι απλά αυθεντικοί, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πολλές φορές οι νεότεροι παίκτες μιλούν για τα ινδάλματά τους και θέλουν να τα μιμηθούν, αλλά ο Daniil, για παράδειγμα, δεν προσποιείται, ούτε προσπαθεί να ευχαριστήσει κανέναν. Είναι ο εαυτός του και δεν τον ενδιαφέρει τι πιστεύει ο κόσμος. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να είναι τέλειοι εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό δεν υπάρχει."

Για τον τελικό του US Open και την ξεχωριστή αγάπη που πήρε από το κοινό του Arthur Ashe Stadium, είπε: "Συνήθως όταν μπαίνω στο court για έναν σημαντικό αγώνα, δεν είμαι ο αγαπημένος του κοινού. Είμαι όμως προετοιμασμένος γι' αυτό, γι' αυτό το κλίμα. Μπορούσα όμως να δω σ' αυτόν τον αγώνα πως όλο το στάδιο ήταν στο πλευρό μου. Το ένιωσα με το που μπήκα στο court, ήταν κάτι που δεν περίμενα. Αυτή η διαφορετική συνθήκη ίσως και να με επηρέασε συναισθηματικά στον τελικό. Ο Daniil όμως ήταν καλύτερος εκείνη τη μέρα, είχε ξεκάθαρο πλάνο και το εκτέλεσε άψογα. Δεν μου έδωσε πολλές ευκαιρίες. Έχασα το σερβίς μου στο ξεκίνημα του αγώνα και αυτό το έκανε πολύ δύσκολο για μένα, γιατί σέρβιρε πολύ καλά. Πάντα ήμουν πίσω στο σκορ και ένιωθα πίεση. Στη διάρκεια της καριέρας μου τα έχω καταφέρει καλά με την πίεση, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι δεν μπορούσα να τη διαχειριστώ. Και μετά με τη στήριξη του κόσμου, ένιωσα πως μπορεί να μην πήρα τη νίκη, αλλά πήρα κάτι μεγαλύτερο, είχα συνδεθεί με όλο αυτόν τον κόσμο. Ποτέ δεν είχα βιώσει κάτι τέτοιο στη Νέα Υόρκη."

Για το πόσο τον επηρέασε στο US Open και η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Μπορεί να τα πήγαινα καλύτερα στη Νέα Υόρκη αν δεν πήγαινα στους Ολυμπιακούς. Θα είχα περισσότερα σωματικά και ψυχικά αποθέματα. Ήδη όταν πήγα στο Τόκιο ένιωθα πως ήμουν στο 50% μου. Το επίπεδό μου ήταν καλό, αλλά μπορούσα να καταλάβω πως δεν είχα πολλά αποθέματα ενέργειας. Και όταν επέστρεψα από το Τόκιο, σκεφτόμουν πως χρειαζόταν χρόνος για να αναρρώσω. Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ, αλλά προφανώς θα προετοιμαζόμουν καλύτερα αν δεν πήγαινα στο Τόκιο."

Τέλος, ο Djokovic μίλησε και για τον τραυματισμό του στο Australian Open πέρσι, που αμφισβητήθηκε από πολλούς εξαιτίας των εμφανίσεών του: "Υπάρχει ακόμα κόσμος που δεν με πιστεύει σ' αυτό. Ήταν όμως μια μικρή θλάση που είχα από τον αγώνα μου με τον Fritz. Μόνο η ομάδα μου γνωρίζει τι πέρασα. Για μένα ήταν ένα θαύμα το ότι κατάφερα να κερδίσω το τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots