ATP
Προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρωσία

 
Προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρωσία
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 - 14:42

Η Ρωσία του Daniil Medvedev έκανε το 2 στα 2 κερδίζοντας και την Αυστραλία σήμερα, για να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την ημιτελική φάση του ATP Cup. Την πρώτη του νίκη στο τουρνουά πέτυχε ο Καναδάς.

Μπορεί η Ρωσία να πήγε στο ATP Cup φέτος με πολλές απουσίες, θα παλέψει όμως με όλες τις δυνάμεις της για να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο. Σήμερα έκανε το 2 στα 2, κερδίζοντας με 3-0 την γηπεδούχο Αυστραλία.

Από τα μονά καθάρισε το tie η περσινή πρωταθλήτρια, με τον Roman Safiullin να κερδίζει τον James Duckworth με 7-6 (6), 6-4, παίζοντας πολύ καλό τένις και σήμερα. Στο δεύτερο μονό, ο Daniil Medvedev έφτασε στην πρώτη του φετινή νίκη, επικρατώντας του Alex De Minaur με 6-4, 6-2.

Στο διπλό οι Ρώσοι έκαναν το 3-0, με τους Medvedev και Safiullin να κερδίζουν τη δυνατή ομάδα των John Peers και Luke Saville, με 7-6 (7), 3-6, 10-6.

Η Ρωσία είναι η μόνη αήττητη ομάδα στον όμιλο, δεν έχει όμως εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά, αφού θα χρειαστεί να κερδίσει και την πανίσχυρη Ιταλία (1-1) μεθαύριο. Ελπίδες πρόκρισης διαθέτει ακόμα και η Αυστραλία (1-1), ενώ εκτός έχει μείνει μαθηματικά η Γαλλία (0-2).

Για τον 3ο όμιλο, την 1η του νίκη πέτυχε ο Καναδάς, που είχε μεγάλη δυσκολία και σήμερα, αλλά κέρδισε τελικά τη Μεγάλη Βρετανία με 2-1.

Ο Καναδάς έμεινε πίσω μετά την ήττα του Denis Shapovalov από τον Daniel Evans με 6-4, 6-4, όμως στη συνέχεια ο Felix Auger-Aliassime επικράτησε του Cameron Norrie με 7-6 (4), 6-3, ενώ στο διπλό οι Auger-Aliassime και Shapovalov κέρδισαν τους Jamie Murray και Joe Salisbury με 6-4, 6-1.

Και οι 4 ομάδες του ομίλου (Γερμανία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς) έχουν πλέον από μια νίκη και μια ήττα στο τουρνουά και τα πάντα θα κριθούν την Πέμπτη, όταν η Μεγάλη Βρετανία θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και η Γερμανία τον Καναδά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots