ATP
Ο Monfils σταμάτησε τον Κοκκινάκη (vid)

 
Gael Monfils
Gael Monfils © Corinne Dubreuil/Moselle Open
tn team Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 - 14:35

O Gael Monfils, που ξεκίνησε πολύ καλά το 2022, "φρέναρε" τον εξαιρετικό Θανάση Κοκκινάκη στην Αδελαΐδα, για να προκριθεί στον τελικό του Adelaide International.

O Monfils παίζει εκπληκτικό τένις όλη την εβδομάδα και κέρδισε σήμερα τον Κοκκινάκη με 7-5, 6-0, για να προκριθεί στον τελικό του Adelaide International.

Αφού αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν χάσει από 2 break points στο 1ο σετ, ο 35χρονος Γάλλος έκανε τελικά το break στο 12ο game και το κατέκτησε με 7-5. Στο 2ο σετ ο Κοκκινάκης φάνηκε να μην έχει περισσότερα σωματικά αποθέματα, με τον Monfils να κυριαρχεί και να το κατακτά με 6-0 σε λίγα λεπτά.

Ήταν μια φανταστική εβδομάδα για τον Κοκκινάκη, που έδωσε δύσκολους αγώνες στο τουρνουά της γενέτειράς του, αλλά κατάφερε να κερδίσει τους John Millman, Frances Tiafoe και Mikael Ymer, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε ATP διοργάνωση από το καλοκαίρι του 2017.

Ο Monfils, που δεν έχει χάσει ούτε σετ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, προκρίθηκε στον 33ο τελικό της καριέρας του (10-22 σε τελικούς) και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή είναι η 18η διαδοχική σεζόν στο tour, στην οποία έχει τουλάχιστον μια πρόκριση σε τελικό!

Ο Γάλλος είναι στο Νο.1 του ταμπλό και θα αντιμετωπίσει το Νο.2, Karen Khachanov, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Marin Cilic με 7-6 (3), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots