ATP
Djokovic: "Η απόφαση της ακύρωσης της βίζας μου πάρθηκε από ψηλά"

 
Djokovic: "Η απόφαση της ακύρωσης της βίζας μου πάρθηκε από ψηλά"
tn team Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 - 11:11

Τι αναφέρει ο Novak Djokovic στην επίσημη κατάθεσή του σχετικά με την απόφαση για την ακύρωση της βίζας του.

Δόθηκε στη δημοσιότητα ολόκληρη η κατάθεση της υπεράσπισης του Novak Djokovic, όπου υπάρχουν αναλυτικά τα στοιχεία που προσκόμισε στο δικαστήριο, αλλά και στις ομοσπονδιακές αρχές πριν μερικές ημέρες, καθώς και η προσωπική κατάθεση του ίδιου.

Όπως ανέφερε σε αυτή, ο Σέρβος τενίστας πιστεύει πως κάποιος υψηλά ιστάμενος πήρε την απόφαση της απέλασης: "Πίστευα ότι είχα συμμορφωθεί με όλους τους κανόνες για την άδεια εισόδου στην Αυστραλία. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Δεν κατάλαβα γιατί ο αξιωματούχος σκεφτόταν να ακυρώσει τη βίζα μου. Ήμουν αναστατωμένος και μπερδεμένος. Ήταν περίπου 4 το πρωί και χρειαζόμουν λίγη βοήθεια. Του το είπα αυτό."

Ο Djokovic ανέφερε πως ένιωσε μεγάλη πίεση σε όλη τη διαδικασία της ανάκρισης και αργότερα οι αρχές του έδωσαν να καταλάβει πως η ανάκριση είχε αναβληθεί έως τις 08:30 το πρωί. Ενώ ακόμα ετοίμαζε με τους δικηγόρους του τα στοιχεία, του ανακοινώθηκε ξαφνικά η απόφαση της ακύρωσης της βίζας του στις 07:40. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το ομοσπονδιακό δικαστήριο τον δικαίωσε σήμερα.

"Όλο αυτό, μου έδωσε την εντύπωση ή την ιδέα, ότι η απόφαση για τη βίζα μου δεν εξαρτιόταν εντελώς από τους ανθρώπους που μου μιλούσαν. Ανταυτού, εξαρτιόταν από κάποιον άλλον, πάνω από αυτούς", ανέφερε στην κατάθεσή του ο Nole.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots