ATP
33 θέσεις ψηλότερα ο Περβολαράκης

 
33 θέσεις ψηλότερα ο Περβολαράκης
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 - 16:55

Η 1η νίκη σε ΑΤΡ αγώνα έδωσε στον Μιχάλη Περβολαράκη πολύτιμους βαθμούς και τον έφερε 33 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο Νο.366 του κόσμου βρίσκεται από σήμερα ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος βελτίωσε κατά 33 θέσεις την προηγούμενη θέση του, το Νο.399, που μέχρι χθες ήταν και το προηγούμενο career high του.

Ο λόγος φυσικά ήταν η πολύ καλή του εμφάνιση και η νίκη επί του Aleksandre Metreveli την προηγούμενη εβδομάδα για το ATP Cup, που ήταν και η πρώτη tour-level νίκη του 25χρονου Έλληνα τενίστα.

Ο Περβολαράκης μπήκε επίσης στο Top 300 στα διπλά, καθώς κέρδισε 28 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.285. Θυμίζουμε πως και στο διπλό είχε πετύχει μια νίκη στο ATP Cup, με παρτενέρ τον Στέφανο Τσιτσιπά, απέναντι στους Πολωνούς Hubert Hurkacz και Jan Zielinski.

Από 2 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών κέρδισαν οι αδερφοί Τσιτσιπά, με τον Στέφανο να ανεβαίνει στο Νο.129 και τον Πέτρο στο Νο.217.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Γενικά δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη. Στη μοναδική αλλαγή του Top 10, ο πρωταθλητής του ATP Cup με τον Καναδά, Felix Auger-Aliassime, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.9, κάνοντας νέο career high. Έριξε στο Νο.10 τον Hubert Hurkacz και στο Νο.11 τον Jannik Sinner.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots