ATP
Κοκκινάκης: "Αυτός ο τίτλος ανήκει σε όσους έμειναν κοντά μου"

 
Κοκκινάκης: "Αυτός ο τίτλος ανήκει σε όσους έμειναν κοντά μου"
tn team Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 20:32

Οι δηλώσεις του Θανάση Κοκκινάκη μετά από τη μεγάλη επιτυχία της Αδελαΐδας, όπου κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Όπως είπε, ο τίτλος αυτός ανήκει και σ' αυτούς που έμειναν κοντά στις χειρότερες στιγμές.

"Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Όταν είδα την τελευταία μπάλα να βγαίνει εκτός, δεν πίστευα στα συναισθήματα που ένιωθα. Μεγαλώνεις παίζοντας τένις και ποτέ δεν ξέρεις που θα φτάσεις. Έφτασα ξανά σε έναν τελικό στο παρελθόν. Εδώ ήμουν πίσω με σετ, πίσω με mini break στο 2o tie-break. Μετά ήμουν μπροστά με 2-0 στο 3ο σετ και ξεκίνησα να παίζω πολύ καλό τένις. Το να το κάνω στην Αδελαΐδα, σε ένα γήπεδο που έπαιζα απ' όταν ήμουν 7-8 χρονών, στην πόλη μου, μπροστά σε φίλους και οικογένεια, με κάνει τόσο χαρούμενο", είπε ο Κοκκινάκης στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Αδελαΐδα, μετά από τον τελικό του Adelaide International.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός ξεκίνησε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του 250αριού της Αδελαΐδας και αυτή την εβδομάδα κατέκτησε τον τίτλο - τον 1ο της καριέρας του. Από το Νο.171 του κόσμου, όπου ξεκίνησε τη χρονιά, θα βρεθεί στο Νο.103 τη Δευτέρα, που είναι το κοντύτερο που έχει φτάσει στο Top 100 τα τελευταία 6 χρόνια.

Για το αν σκέφτηκε μετά το championship point τα τελευταία 5-6 χρόνια και όλες τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει για να φτάσει σ' αυτό το σημείο, ο Κοκκινάκης απάντησε: "100%. Υπήρχαν πολλά συναισθήματα και μεγάλη ανακούφιση. Είμαι χαρούμενος. Όχι μόνο για τον εαυτό μου και τη δουλειά μου, αλλά και για όλους όσοι έμειναν κοντά μου. Έμειναν στις πιο άσχημες στιγμές μου. Αυτός ο τίτλος είναι και δικός τους. Όταν έκανα το break στο 3ο σετ άρχισα να έχω συναισθήματα. Άρχισα να το νιώθω κάπως, αλλά ήξερα και πως πρέπει να κρατήσω το πόδι στο γκάζι, γιατί αλλιώς ένας ποιοτικός παίκτης όπως ο Arthur θα επέστρεφε. Προσπάθησα λοιπόν να μείνω όσο πιο αποφασισμένος γινόταν. Σέρβιρα καλά. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να σερβίρεις για μια νίκη, πόσω μάλλον για έναν τίτλο. Γι' αυτό τα έδωσα όλα στο τελευταίο game και προσπάθησα να κάνω το break."

Ο Κοκκινάκης αναφέρθηκε ακόμα στο πόσο δύσκολο είναι να μην είσαι στη μεριά του νικητή, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά με όλους τους τραυματισμούς που πέρασε: "Όταν κερδίζεις, όλοι θέλουν να σου πουν μπράβο και να σου στείλουν ένα μήνυμα. Όταν είσαι στην άλλη πλευρά, λίγοι άνθρωποι νοιάζονται. Αυτό το ξέρω τώρα, αλλά τα πρώτα δυο χρόνια με είχε ξαφνιάσει. Τα 3 τελευταία χρόνια όμως έχει σταματήσει να με ενδιαφέρει το τι σκέφτονται οι άλλοι. Όλοι λατρεύουν τους νικητές, θέλουν να τους μιλήσουν, έρχονται οι χορηγίες, είναι ένα σωρό πράγματα. Είναι μέρος του αθλήματος. Όταν είσαι τραυματίας και δεν παίζεις συχνά, δεν θέλει κανείς χορηγός να σε βοηθήσει, είναι λογικό. Τώρα όμως είμαι πολύ χαρούμενος και εύχομαι αυτή να είναι μόνο η αρχή."

Τέλος, ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός είπε ακόμα πως η προηγούμενη σεζόν, στην οποία αγωνίστηκε σε πολλά συνεχόμενα Challenger τουρνουά χωρίς να τραυματιστεί ήταν καθοριστική, ενώ αυτή ήταν και η καλύτερη off-season του: "Νομίζω ήταν διάφοροι παράγοντες. Το σώμα μου έχει προσαρμοστεί. Επίσης έχω γίνει πιο έξυπνος στις επιλογές και στα πράγματα που κάνω. Εγώ και η ομάδα μου βρήκαμε έναν προπονητή με τον οποίο τα πηγαίνουμε καλά. Πέρσι έγινε ένα πολύ καλό βήμα στο Challenger Tour. Εκεί υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που σε κάνουν να δουλεύεις για κάθε πόντο. Το έχω ξαναπεί, οι παίκτες των Challenger που ξεχωρίζουν, μπορούν να ξεχωρίσουν και στο ATP Tour. Φέτος ήταν η πρώτη off-season μετά από πολλά χρόνια που δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το σώμα μου και μπόρεσα να δουλέψω το τένις και τη φυσική μου κατάσταση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots