ATP
Έτσι πέφτει από το Νο.1 ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 - 17:18

Η απουσία του Novak Djokovic από την Αυστραλία, θέτει σε κίνδυνο και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια.

Από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και ανέβηκε για 5η φορά στο Νο.1 του κόσμου, ο Djokovic δεν έχασε ποτέ τη θέση αυτή και απειλήθηκε ελάχιστες φορές. Κατάφερε μάλιστα να προσθέσει 80 εβδομάδες στο Νο.1 (που μετρούν ακόμα) και να φτάσει συνολικά τις 355 εβδομάδες παραμονής στη θέση αυτή, ξεπερνώντας - κατά πολύ πια - το ρεκόρ των 310 εβδομάδων που είχε ο Roger Federer.

Το Νο.1 ωστόσο απειλείται άμεσα στην Αυστραλία, μετά την απέλαση του Σέρβου. Θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό και μάλιστα το απειλούν 2 παίκτες, οι Daniil Medvedev και Alexander Zverev.

O Djokovic είχε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, αφού απέχει 2.080 βαθμούς από τον Medvedev και 3.045 βαθμούς από τον Zverev, όμως θα χάσει 2.000 βαθμούς μετά το τέλος του τουρνουά, επομένως αν κάποιος από τους Medvedev και Zverev κατακτήσει τον τίτλο, τότε θα βρεθεί στο Νο.1.

Ο τελικός δεν αρκεί σε κανέναν από τους δυο πάντως, καθώς ο Medvedev ήταν φιναλίστ πέρσι στη Μελβούρνη, επομένως θα μείνει στους βαθμούς του αν ηττηθεί σε τελικό και θα έχει απώλεια με οτιδήποτε λιγότερο, ενώ ο Zverev είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, επομένως αν χάσει στον τελικό δεν θα καταφέρει να καλύψει τη μεγάλη διαφορά του με τον Nole.

Αξίζει να σημειωθεί, πως Medvedev και Zverev δεν μπορούν να συναντηθούν πριν από τον τελικό, που σημαίνει πως υπάρχει ένα ενδεχόμενο να γνωρίζουμε πως ο Djokovic δεν θα είναι πια στο Νο.1 του κόσμου ακόμα και 2 μέρες πριν την ολοκλήρωση του τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots