ATP
Η Ostapenko "πέταξε έξω" τη Halep και μπήκε τελικό (vid)

 
Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 - 16:48

Μια εντυπωσιακή ανατροπή πραγματοποίησε η Jelena Ostapenko, που κέρδισε τους 33 από τους 44 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης (!) και απέκλεισε τη Simona Halep από το Ντουμπάι, για να μπει στον τελικό του Dubai Tennis Championships. Στον τελικό πέρασε και η Veronika Kudermetova.

Η Jelena Ostapenko έπαιξε κατά διαστήματα πολύ εντυπωσιακό τένις, ιδίως στο tie-break του 2ου σετ και σε ολόκληρο το 3ο, για να επιβληθεί της Simona Halep με 2-6, 7-6 (0), 6-0 και να προκριθεί στον τελικό του Dubai Tennis Championships.

H Ostapenko, η οποία είχε κερδίσει με ανατροπή τη Halep και στον τελικό του Roland Garros το 2017, έχασε με 2-6 το 1ο σετ και βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Ξεκίνησε καλύτερα στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 3-0, αλλά η Halep την ισοφάρισε σε 3-3 και έκτοτε οι δυο τενίστριες πήγαιναν χέρι-χέρι ως το tie-break, κρατώντας αμφότερες χωρίς προβλήματα τα σερβίς τους.

Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το 12ο game, στο οποίο η Ostapenko είχε δυο ευκαιρίες για break που ήταν ταυτόχρονα και set points, με τη Halep να τα σβήνει και να ισοφαρίζει σε 6-6. Στο tie-break όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη αυτή η Λετονή, αλλά συνέχισε να παίζει πάρα πολύ επιθετικά και να βρίσκει όλες τις γραμμές, επικρατώντας με το εμφατικό 6-0!

Και η κυριαρχία της συνεχίστηκε και στο 3ο σετ, στο οποίο μονοπώλησε, κέρδισε 6 games στη σειρά και έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο στην ανατροπή, έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Η Ostapenko θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας της (4-6 σε τελικούς), 1ο από το καλοκαίρι του 2021, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Ίστμπουρν της Μεγάλης Βρετανίας.

Θα αντιμετωπίσει τη Veronika Kudermetova, που πήρε μια άκοπη πρόκριση για τον τελικό, αφού πέρασε με walkover το εμπόδιο της Marketa Vondrousova, που αποσύρθηκε από τον άλλον ημιτελικό λόγω τραυματισμού στον δεξιό προσαγωγό.

Θα είναι ο 4ος τελικός στην καριέρα της Ρωσίδας, που κέρδισε τον μοναδικό της τίτλο πέρσι στο 500άρι του Τσάρλεστον, ενώ ήταν φιναλίστ στο 500άρι του Άμπου Ντάμπι τον περσινό Ιανουάριο και στο 250άρι της Μελβούρνης τον φετινό Ιανουάριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots