ATP
200 νίκες καριέρας για τον Στέφανο! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tn team Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 - 8:22

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση του Laslo Djere σε δυο κλειστά σετ και προκρίθηκε στους "16" του Ακαπούλκο, σημειώνοντας τη 200ή νίκη του στο tour!

Δεν είχε εύκολη βραδιά στην πρεμιέρα του στο Ακαπούλκο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πήρε όμως τη νίκη απέναντι στον μαχητικό Laslo Djere με 7-6 (7), 7-6 (4), σε έναν αγώνα που χρειάστηκε 2 ώρες και 14 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Μ' αυτόν τον τρόπο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έφτασε σε μια νίκη-ορόσημο, τη 200ή στην καριέρα του στο tour, στα 23 του χρόνια.

Παρότι κατάφερε να πάρει τη νίκη αυτή χωρίς να χάσει σετ, δεν ήταν καθόλου εύκολη βραδιά για τον Στέφανο, που χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες για να φτάσει στην πρόκριση.

Στο 1ο σετ είχε μείνει πίσω με break στο 7ο game (3-4) και στο 8ο game ο Djere επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς του για το 5-3. Στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, ο Σέρβος έφτασε έναν πόντο μακριά στο 5-4, 40-30, ο Στεφ ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους και να κάνει το break back, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Και στο tie-break βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ο Έλληνας πρωταθλητής, που έχανε με 0-3, κέρδισε όμως τους 6 από τους 7 επόμενους πόντους και είχε διπλό set point στο 6-4. Ο Djere αντιστάθηκε ξανά και πήρε τους 3 επόμενους πόντους για να δημιουργήσει νέο set point στο υπέρ του 7-6, αλλά ο Στεφ είχε τον τελευταίο λόγο, κερδίζοντας τελικά τους 3 τελευταίους πόντους του σετ, για να πάρει αυτό το πολύ αμφίρροπο tie-break με 9-7.

Στο 2ο σετ παρότι έκανε break στο ξεκίνημα και είχε 3 ευκαιρίες για το διπλό break και το 3-0, ο Τσιτσιπάς συνέχιζε να ταλαιπωρείται. Αρχικά είχε τον έλεγχο και έμεινε μπροστά έως και το 5-3, όταν όμως σέρβιρε για τη νίκη στο 10ο game υπέστη το break και ισοφαρίστηκε σε 5-5.

Και σ' αυτό το σετ οι δυο παίκτες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, ωστόσο αυτή τη φορά ο Στέφανος είχε από νωρίς το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ, για να επιβληθεί με 7-4 και να ολοκληρώσει το ματς.

Ο Τσιτσιπάς, φιναλίστ πέρσι στο Ακαπούλκο, εξασφάλισε την παρουσία του στον 2ο γύρο της διοργάνωσης και εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό J.J. Wolf, που κέρδισε στο τελευταίο ματς της ημέρας τον Lorenzo Sonego με 3-6, 7-6 (7), 6-2, σβήνοντας και ένα match point στο 2ο σετ. Ο αγώνας αυτός θα αρχίσει περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ελλάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots