ATP
Πέρασε στον τελικό του Ντουμπάι o Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © DDF Tennis
tn team Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 - 17:42

O Andrey Rublev επέστρεψε από σετ πίσω, έκαμψε την αντίσταση του Hubert Hurkacz σε ένα γεμάτο ματς και προκρίθηκε στον τελικό του Dubai Tennis Championships, όπου θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του.

Ο Rublev, πρωταθλητής στη Μασσαλία την προηγούμενη εβδομάδα, θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ακόμα έναν τίτλο, αυτή τη φορά σε ATP 500 τουρνουά.

Ο 24χρονος Ρώσος, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Hubert Hurkacz με 3-6, 7-5, 7-6 (5) στον πρώτο ημιτελικό του Dubai Tennis Championships και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Χάρη σε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, ο Hurkacz έκανε το break για το 3-0 και δεν κινδύνεψε καθόλου στο υπόλοιπο σετ, κλείνοντας εύκολα τα games στο σερβίς του.

Ο Rublev ανέβασε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς στο 2ο σετ και κατάφερνε να κλείνει γρηγορότερα και ευκολότερα τα service games του. Στο 4ο game έχασε και μια ευκαιρία για break, break που ήρθε τελικά για τον Ρώσο στο 12ο game, για να κάνει το 7-5 και να πάρει το σετ.

Και στο αποφασιστικό σετ πίεσε για break ο Rublev, που έχασε 4 break points στο 4ο game, με τον Πολωνό να τα σβήνει όλα και να ισοφαρίζει σε 2-2. Στο επόμενο game o Hurkacz έχασε μια ευκαιρία για το break και τελικά το 3ο σετ πήγε σε tie-break, με τους δυο παίκτες να κρατούν τα σερβίς τους εύκολα ή δύσκολα σε όλο το υπόλοιπο σετ.

Στο tie-break μόλις ένα mini-break έκανε τη διαφορά και αυτό ήρθε για τον Rublev σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, για να περάσει μπροστά με 6-4 και να έχει στη διάθεσή του διπλό match point. Η πρώτη ευκαιρία, που ήταν στο σερβίς του, αρκούσε στον Rublev, που μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά αγώνα ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Αυτός θα είναι ο 15ος τελικός καριέρας για τον Rublev, που θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του (9-5 σε τελικούς). Θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ του Denis Shapovalov και του Jiri Vesely.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots