ATP
Ήττα για τον Τσιτσιπά, στον τελικό ο Norrie (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Abierto Mexicano
tn team Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 5:27

O Cameron Norrie επικράτησε με 2-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Abierto Mexicano και προκρίθηκε στον δεύτερο διαδοχικό τελικό του στο tour.

Συνεχίζει τη φανταστική του εβδομάδα στο Ακαπούλκο ο Cameron Norrie, ο οποίος πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό ματς και επιβλήθηκε του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά με 6-4, 6-4.

Ο 26χρονος Βρετανός, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.12 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε 7 άσους και κέρδισε τους 30 από τους 38 πόντους στα πρώτα του σερβίς (73%), ενώ είχε ακόμα υψηλότερο ποσοστό στα δεύτερα σερβίς του, κερδίζοντας τους 11 από τους 14 πόντους (79%)!

Δεν αντιμετώπισε κανένα break point στο 1ο σετ και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να πιέσει το σερβίς του Στέφανου, το έκανε αποτελεσματικά για να φτάσει στο break με το πρώτο του break point σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και να περάσει μπροστά με 5-4, κλείνοντας στη συνέχεια το σετ με love service game. 

Στο 2ο σετ, ο Βρετανός έσβησε και το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο ματς, στο 6ο game, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Έφτασε ξανά στο break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4, για να πάρει και αυτό το σετ στα 10 games και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 18 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη στο tour για τον Norrie, που ήταν πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα στο Delray Beach. Για 2η φορά θα είναι σε έναν τελικό σε 500άρι ο πρωταθλητής του Indian Wells, ο οποίος συνολικά θα είναι σε τελικό για 9η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του (3-5). Αξίζει να σημειωθεί, πως έχει προκριθεί στους 8 από τους 9 τελικούς του, μέσα στους τελευταίους 10 μήνες.

Φυσικά, το έργο του για τον 2ο διαδοχικό τίτλο θα είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι ήταν στο Delray Beach, καθώς στον αυριανό τελικό θα αναμετρηθεί με έναν εκ των Daniil Medvedev και Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots