ATP
Nadal: "Απίθανο που μπορώ να κερδίζω τέτοια τουρνουά στα 35"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Abierto Mexicano
tn team Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 - 14:13

Ο Rafael Nadal δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του με τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στο tour, δηλώνοντας πολύ ευχαριστημένος με το επίπεδό του, αλλά και το πως ανταποκρίθηκε το σώμα του αυτή την εβδομάδα, λέγοντας πως νιώθει καλά σωματικά και έτοιμος να αγωνιστεί και στα επόμενα τουρνουά.

Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Ακαπούλκο, ο πρωταθλητής του Abierto Mexicano, Rafael Nadal, στάθηκε στην ξεχωριστή του σύνδεση με την πόλη και το τουρνουά, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής 4 φορές στην καριέρα του: "Σε όλη την καριέρα μου ως επαγγελματίας τενίστας, υπήρχαν πολλά τουρνουά που με σημάδεψαν και αυτό είναι ένα από αυτά. Έχω απίθανες αναμνήσεις από αυτό το μέρος. Έχω πολύ καλά αποτελέσματα εδώ, έχω κερδίσει 4 φορές και είναι ένα μέρος που μπορώ να επιστρέψω ακόμα και μετά το τένις. Όταν αυτό το όνειρο τελειώσει, θα κουβαλάω στην καρδιά μου το Ακαπούλκο."

Στον τελικό του Abierto Mexicano, o Nadal επικράτησε του Cameron Norrie με 6-4, 6-4: "Δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας μου στο τουρνουά, αλλά κέρδισα στα δυο σετ έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στο tour αυτή τη στιγμή. Αυτό δείχνει πως το επίπεδό μου είναι πολύ υψηλό και μπορώ να ανταγωνιστώ τους κορυφαίους του κόσμου. Ο Norrie με έκανε να νιώθω άβολα σε όλο το παιχνίδι, αλλά το σερβίς μου δούλεψε πολύ καλά και σε πολλές στιγμές έδειξα επαγγελματισμό. Ήρθα με μια θετική δυναμική και αυτό με βοήθησε."

Χωρίς να χάσει σετ αυτή την εβδομάδα, ο 35χρονος Ισπανός έφτασε τις 15 συνεχόμενες νίκες για φέτος, παραμένοντας ακόμα αήττητος. Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος του, μετά το 250άρι της Μελβούρνης και το Australian Open: "Νιώθω καλά, δεν έχασα σετ σε όλο το τουρνουά και τις πρώτες δυο μέρες είχα σύντομους αγώνες. Σωματικά είμαι πολύ καλά, παρά την ένταση και την υγρασία που είχε αυτό το τουρνουά. Ανταποκρίθηκα καλά. Είχα μια μακροχρόνια καριέρα και οι νίκες τώρα είναι πιο σημαντικές από όταν ήμουν 18. Είναι απίθανο που καταφέρνω ακόμα να κερδίσω τέτοια τουρνουά στην ηλικία των 35 ετών."

Τέλος, ο Nadal σχολίασε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει το τέλειο παράδειγμα αθλητή και πως ο ίδιος έχει καταφέρει να μεγαλώσει με μια διαφορετική νοοτροπία και να προσέχει πάντα την εικόνα του στο court: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει το τέλειο παράδειγμα αθλητή. Όλοι κάνουμε λάθη, το σημαντικό είναι να μην είναι πολύ μεγάλα αυτά τα λάθη και δεν επαναλαμβάνονται. Μου αρέσει να παίζω τένις και νιώθω πολύ τυχερός. Έκανα το χόμπι μου απ' όταν ήμουν παιδί επάγγελμα και είμαι πολύ πετυχημένος σ' αυτό. Θα ήταν αχαριστία για μένα να είχα αρνητική συμπεριφορά, να έσπαγα ρακέτες και να έκανα τέτοια πράγματα. Έτσι έμαθα να συμπεριφέρομαι απ' όταν ήμουν παιδί και πήρα κάποιες αξίες που μου έμειναν για όλη μου τη ζωή. Έχω τη δυνατότητα να ελέγχω τον εαυτό μου όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά."  

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots