ATP
"Στα μαλακά" ο Zverev για την επίθεση στον διαιτητή (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Abierto Mexicano
tn team Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 - 12:35

Ανακοινώθηκε η τιμωρία του Alexander Zverev για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στον αγώνα διπλού στο Ακαπούλκο από την ΑΤΡ, που σίγουρα δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της για τον Γερμανό τενίστα. 

Θυμίζουμε πως ο Zverev είχε χτυπήσει πολλές φορές με τη ρακέτα του την καρέκλα του διαιτητή, σε μια απόσταση αρκετά επικίνδυνη, ενώ νωρίτερα τον είχε βρίσει, για μια διαφωνία τους σε έναν κρίσιμο πόντο του αγώνα.

Η ΑΤΡ τότε είχε αποβάλλει τον 24χρονο Γερμανό από το τουρνουά του Ακαπούλκο και του είχε επιβάλλει πρόστιμο 40.000 δολάρια, ενώ εννοείται πως του αφαιρέθηκαν και οι βαθμοί και το χρηματικό έπαθλο που είχε κερδίσει έως τότε στο τουρνουά.

Έγινε περαιτέρω έρευνα για την ΑΤΡ, που έκρινε πως ο Zverev δε χρειαζόταν να τιμωρηθεί παραπάνω γι' αυτό, αν δεν υποπέσει ξανά σε παρόμοια συμπεριφορά για τον επόμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα, η ΑΤΡ ανακοίνωσε τιμωρία αποκλεισμού 8 εβδομάδων από το tour και επιπλέον πρόστιμο 25.000 δολαρίων, με αναστολή όμως έως τις 22 Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από το περιστατικό του Ακαπούλκο. Αν δηλαδή ο Zverev δείξει καλή διαγωγή έως τότε, δεν χρειάζεται να εκτίσει καμία τιμωρία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots