ATP
18-0 ο Rafa - και τώρα Κύργιος! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © BNP Paribas Open
tn team Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 - 1:06

O Rafael Nadal απέκλεισε και τον Reilly Opelka, βελτίωσε το ρεκόρ του στη χρονιά στο 18-0 νίκες και τώρα τον περιμένει ο Νικ Κύργιος στα προημιτελικά του Indian Wells Masters.

O Rafael Nadal διατήρησε και σήμερα το αήττητο που έχει στη φετινή σεζόν, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 18-0 νίκες, έπειτα από τη νίκη του επί του Reilly Opelka με 7-6 (3), 7-6 (5).

Χάρη σ' αυτή τη νίκη, την 401η σε Masters διοργάνωση (401-83) και 1.045η στην απίστευτη καριέρα του (1.045-209), ο 35χρονος Ισπανός προκρίθηκε για 12η φορά στα προημιτελικά του Indian Wells.

Μόνο 3 φορές σε ολόκληρη την καριέρα του δεν έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Indian Wells o Rafa, ο οποίος έχει κερδίσει τους 10 από τους 11 προηγούμενους προημιτελικούς του στην Καλιφόρνια, χάνοντας μόνο έναν, το 2015 (από τον Milos Raonic).

Στο σημερινό ματς με τον Opelka, ο Nadal τα κατάφερε πολύ καλά, δυσκολεύοντας σε πολλά games τον Αμερικανό big server στο σερβίς του. Στο 7ο game του 1ου σετ είχε και μια χαμένη ευκαιρία για break, με το break να μην έρχεται για τον Ισπανό και το σετ να πηγαίνει σε tie-break. Εκεί ο πολύπειρος Rafa κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και μετέτρεψε το 2-3 σε 7-3, για να πάρει το προβάδισμα με 1-0 σετ.

Με διαφορετικό τρόπο οδηγήθηκε στο tie-break το 2ο σετ, αφού ο Opelka έσβησε ένα break point και αργότερα αξιοποίησε την πρώτη δική του ευκαιρία σε ολόκληρο το ματς και προηγήθηκε με 3-2. Έσβησε νέο break point στη συνέχεια ο Αμερικανός γίγαντας και κράτησε άλλο ένα service game του για το 4-2.

Ο Nadal λίγο έλειψε να χάσει τελείως την επαφή με το σκορ, καθώς βρέθηκε πίσω με 2-4, 15-40, κατάφερε όμως να αποτρέψει το διπλό break και να μειώσει σε 3-4. Συνέχισε να πιέζει το σερβίς του Opelka και τελικά, στην 3η ευκαιρία του στο 8ο game και 6η συνολικά στο ματς, έκανε το break με το οποίο ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Nadal δεν κινδύνεψε ξανά από τη γραμμή του σερβίς και πίεσε χωρίς αποτέλεσμα στο 12ο game, αφού ο Opelka κράτησε το σερβίς του έπειτα από 3 ισοπαλίες και έστειλε και αυτό το σετ στο tie-break.

Για ακόμα μια φορά ο Nadal ήταν εκείνος που επικράτησε, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα με mini-break για το 4-1. Δεν έχασε κανέναν πόντο στο σερβίς του ο Ισπανός, που έκλεισε το tie-break στο 3ο του match point για το 7-5 και ολοκλήρωσε τη νίκη του σε 2 ώρες και 11 λεπτά αγώνα.

Αύριο, τα μεσάνυκτα, ο Nadal θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο για την προημιτελική φάση του Indian Wells, αφού θυμίζουμε πως ο Ελληνοαυστραλός πήρε νωρίτερα την πρόκριση με walkover εις βάρος του Jannik Sinner.

Θα είναι η 9η συνάντηση του Nadal με τον Κύργιο, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει τις 5 από τις 8 προηγούμενες (5-3), συμπεριλαμβανομένων και των 2 τελευταίων, στις οποίες όμως δυσκολεύτηκε αρκετά, σε πολύ κλειστούς αγώνες τεσσάρων σετ στο Wimbledon το 2019 και στο Australian Open το 2020. Στην τελευταία τους best-of-three αναμέτρηση, ο Κύργιος είχε πάρει τη νίκη σε επίσης πολύ κλειστό ματς, με 3-6, 7-6 (2), 7-6 (6), στο Ακαπούλκο το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots