ATP
Μεγάλος Rafa, κέρδισε Κύργιο και έφτασε στο 19-0! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © BNP Paribas Open
tennisnews team Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 - 2:57

Ο σπουδαίος Rafael Nadal κέρδισε τον ψυχωμένο Νικ Κύργιο με 2-1 σετ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, επέκτεινε το αήττητο σερί του στη χρονιά στο 19-0 και έκλεισε μια θέση στα ημιτελικά του Indian Wells.

Ούτε ο εμπνευσμένος Νικ Κύργιος μπόρεσε να σταματήσει τον φετινό Rafael Nadal, που επικράτησε στον μεγάλο αγώνα των προημιτελικών του Indian Wells Masters του Ελληνουαυστραλού με 7-6 (0), 5-7, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Καλιφόρνιας!

Ήταν ένα πολύ μεγάλο ματς, όπως περίμεναν οι περισσότεροι, που καθήλωσε τους θεατές για 2 ώρες και 46 λεπτά.

Ο Κύργιος, που έπαιξε εκπληκτικό τένις αυτές τις δυο εβδομάδες στο Indian Wells, τα έδωσε και σήμερα όλα, αλλά είχε και κάποιες κακές στιγμές, με τις φωνές του κοινού να τον επηρεάζουν αρκετά σε αυτές.

Ο 26χρονος είχε καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση και έκανε το πρώτο break, για να "ξεφύγει" στο 1ο σετ με 3-1. Διατήρησε τον έλεγχο έως και το 5-3, όταν όμως σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, αντιμετώπισε για 1η φορά break point και υπέστη και το break, για να ισοφαριστεί σε 5-5.

Εκείνο ήταν ένα σημείο που άφησε το κοινό να τον επηρεάσει ο Κύργιος, ο οποίος κατάφερε να στείλει το σετ στο tie-break, εκεί όμως δεν πήρε ούτε έναν πόντο και το έχασε μάλιστα με point penalty επειδή απάντησε σε επιθετικό σχόλιο θεατή!

Δεν άφησε πάντως το κλείσιμο του 1ου σετ να χαλάσει όλο το παιχνίδι ο Αυστραλός, ο οποίος επέστρεψε δριμύτερος στο court για το 2ο σετ. Κράτησε το σερβίς του σε όλα τα games και στο 12ο game κατάφερε να φτάσει στο 15-40 και να κάνει το μεγάλο break, χάρη στο οποίο έφτασε στο 7-5 και κατέκτησε το 2ο σετ.

Ο Κύργιος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά τα ηνία στο ματς, αλλά έχασε δυο break points στο 2ο game του αποφασιστικού σετ, για το 2-0. Ο Nadal άντεξε σ' αυτό το πολύ δύσκολο σημείο και ισοφάρισε σε 1-1.

Αργότερα ο Ισπανός έριξε την προειδοποιητική βολή, έχοντας 2 ευκαιρίες για break στο 5ο game, ενώ τελικά έκανε το break στο 7ο και πέρασε μπροστά με 4-3, με τον Κύργιο να κατηγορεί ξανά το κοινό, καθώς τον αποσυντόνισε με αποτέλεσμα να κάνει διπλό λάθος στο break point.

Ο Nadal δεν κοίταξε πίσω του μετά απ' αυτό το break, κάνοντας love service game τόσο για το 5-3, όσο και για το 6-4 αργότερα, για να "κλειδώσει" την πολύ μεγάλη αυτή νίκη, λίγο πριν συμπληρωθούν 3 ώρες σ' αυτό το ποιοτικό ματς.

Ήταν η 6η νίκη του Nadal απέναντι στον Κύργιο σε 9 συναντήσεις και η 3η συνεχόμενη. Λίγους μήνες πριν τα 36α γενέθλιά του και στην 20ή του σεζόν στο tour, ο Ισπανός βελτίωσε το καλύτερο ξεκίνημα ever που έχει κάνει στο 19-0 νίκες για το 2021, ενώ προκρίθηκε για 11η φορά στα ημιτελικά του Indian Wells, όπου έχει χάσει μόνο έναν προημιτελικό στο παρελθόν (11-1).

Συνολικά, προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός Masters 1000 τουρνουά για 76η φορά στην καριέρα του (!) και απέχει 2 νίκες από τον 37ο τίτλο του στην κατηγορία, με τον οποίο θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Novak Djokovic.

Ο Rafa είναι ο πρώτος παίκτης που πέρασε στα ημιτελικά του φετινού Indian Wells και θα περιμένει την αναμέτρηση του Carlos Alcaraz με τον Cameron Norrie, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το Σάββατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots