ATP
Απέκλεισε και τον Schwartzman o Κοκκινάκης! (vids)

 
Απέκλεισε και τον Schwartzman o Κοκκινάκης! (vids)
© BNP Paribas Open
tn team Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 - 1:19

Ο Θανάσης Κοκκινάκης ανέτρεψε το 4-6, 3-5 και πέτυχε μια μεγάλη νίκη εις βάρος του Diego Schwartzman, για να προκριθεί στους "32" καλύτερους του Miami Open.

Την 4η συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε στα γήπεδα του Μαϊάμι ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος επιβλήθηκε του Diego Schwartzman με 4-6, 7-6 (3), 6-4, για να μπει στον 3ο γύρο του Masters της Φλόριντα.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο αμερικάνικο τουρνουά, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρησή του με τον Schwartzman, Νο.13 στο ταμπλό και Νο.15 στην παγκόσμια κατάταξη.

Λίγο πριν το τέλος του 2ου σετ, έχανε με 4-6, 3-5 και ήταν πολύ κοντά στον αποκλεισμό, κατόρθωσε όμως να επιστρέψει στο 2ο σετ και να ισοφαρίσει στο 5-5. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Κοκκινάκης κέρδισε τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους, για να επιβληθεί με 7-3 και να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-1 και μπορεί ο Schwartzman να ισοφάρισε προσωρινά σε 3-3, με νέο break όμως ανέκτησε το προβάδισμα στο 4-3. Με love service game έφτασε στο 5-3 και αργότερα έχασε 2 match points για το 6-3, με τον Αργεντινό να επιστρέψει στο game και να κρατάει το σερβίς του για να μειώσει σε 5-4.

Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τον Κοκκινάκη, που ολοκλήρωσε τελικά τη μεγάλη ανατροπή στο δικό του σερβίς, διαμορφώνοντας το τελικό 6-4 στο 3ο σετ στο 4ο συνολικά match point του, έπειτα από 3 ώρες και 5 λεπτά μιας μεγάλης μάχης στο γήπεδο Butch Buchholz.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος απέκλεισε τους Thomas Fabbiano, Andreas Seppi και Richard Gasquet τις προηγούμενες ημέρες στο Μαϊάμι - χωρίς να απωλέσει σετ σε καμιά απ' αυτές τις 3 αναμετρήσεις, θα περιμένει τον αγώνα του Denis Kudla με τον Lorenzo Sonego, για να μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως αυτή είναι η 1η φορά μετά από 4 χρόνια που πετυχαίνει 2 νίκες σε κυρίως ταμπλό Masters διοργάνωσης, από το 2018, όταν και πάλι στο Μαϊάμι είχε προκριθεί στον 3ο γύρο, αποκλείοντας μάλιστα τότε τον υπερασπιστή του τίτλου, Roger Federer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots