ATP
Κύργιος: "Πριν την Αυστραλία δεχόμουν αρνητισμό από παντού"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © Miami Open
tn team Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 - 17:43

Ο Νικ Κύργιος είπε πως η ζωή του τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει προς το καλύτερο και αυτός είναι ο λόγος που παίζει καλό τένις και στο γήπεδο. Οι στόχοι του για το μέλλον και ο τραυματισμός του στο γόνατο.

"Πριν από τον τίτλο στην Αυστραλία, έπαιζα κάτω από μεγάλη πίεση και είχα έναν αρνητισμό που δεν με άφηνε να κάνω το παιχνίδι μου. Κάθε μέρα δεχόμουν μεγάλη αρνητικότητα από τους δημοσιογράφους, από την οικογένεια, από φίλους, από όλους. Δεν έβρισκα θετικά πουθενά. Μισούσα τη ζωή μου και όλα όσα έκανα", είπε ο Κύργιος στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι.

"Χρειάστηκε καιρός για να τα αφήσω πίσω μου αυτά, αλλά τώρα είμαι πολύ χαρούμενος με τη ζωή μου και πιστεύω πως μπορείτε να το δείτε αυτό και στο γήπεδο. Δεν παίρνω τίποτα για δεδομένο. Έχω μια πολύ όμορφη σύντροφο, οι καλύτεροι φίλοι μου είναι εδώ, παίζω πολύ καλό τένις", πρόσθεσε ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός.

Χθες, ο Κύργιος επιβλήθηκε του Fabio Fognini με 6-2, 6-4 για τον 3ο γύρο του Miami Open και έφτασε τις 7 νίκες σε 9 αναμετρήσεις στη χρονιά.

"Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει ο Fabio και πως μπορεί να παίξει. Ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο ματς, ήξερα πως πρέπει να είμαι ψύχραιμος, να κρατήσω χαμηλά το κεφάλι και να μην τον αφήσω να μπει στο παιχνίδι."

Ο Κύργιος αγωνίζεται αυτή τη σεζόν χωρίς να είναι στο 100% του, αφού υπάρχει και ο τραυματισμός του στο γόνατο, που τον υποχρεώνει να περνάει περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο από ποτέ άλλοτε στη ζωή του.

"Ο τραυματισμός που έχω στο γόνατο δεν μου επιτρέπει να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Από την pre-season κι έπειτα, περνάω περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο από ποτέ. Χρειάζομαι τουλάχιστον μια ώρα τη μέρα και δεν είναι μόνο το γόνατο. Υπάρχουν κι άλλα μέρη στο σώμα μου που αν καταρρεύσουν θα αυξήσουν την πίεση στο γόνατο. Ξυπνάς μια μέρα και απλά νιώθεις έντονο πόνο."

Όσο για τις βλέψεις του για το μέλλον, ο Κύργιος είπε: "Προφανώς και θέλω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά ο στόχος μου είναι να το πάω μέρα με τη μέρα. Παλιότερα ένιωθα πως οι μεγαλύτεροι στόχοι μου ήταν να φτάσω στο Νο.1 του κόσμου και να κερδίσω μεγάλα τουρνουά. Τώρα δεν είναι κάτι που μετράει τόσο πολύ για μένα. Οι αθλητές όταν είναι νεότεροι πάντα σκέφτονται πως για να φτάσεις στον στόχο σου πρέπει να είσαι πολύ επαγγελματίας, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι. Έχω δείξει έναν διαφορετικό τρόπο. Γι' αυτό πολύς κόσμος ταυτίζεται με μένα, επειδή σκέφτονται ότι αυτός ο τύπος μπορεί να το κάνει, οπότε ξεκινούν να πιστεύουν. Δεν είναι εύκολη συζήτηση να κάνεις με τον εαυτό σου. Έπρεπε να κοιταχτώ στον καθρέφτη και να σκεφτώ αν είμαι εντάξει με το να μην κερδίζω τουρνουά, παρότι το τένις είναι κάτι στο οποίο αφοσίωσα τη ζωή μου. Ήταν δύσκολο, αλλά εγώ δεν είμαι έτσι και συμβιβάστηκα με αυτό."

Αύριο θα επιστρέψει στο court o Κύργιος, για να αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner για τη φάση των "16" του Miami Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots