ATP
Σταμάτησε τον Κοκκινάκη ο Zverev (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 - 20:48

O Alexander Zverev σταμάτησε την πολύ καλή πορεία του Θανάση Κοκκινάκη στο Μαϊάμι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Miami Masters.

Ο Zverev έπαιξε πολύ καλό τένις και επιβλήθηκε του Κοκκινάκη με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 36 λεπτά, για να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Miami Open.

Ο 24χρονος Γερμανός, Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη -θα επιστρέψει στο Νο.3 την ερχόμενη εβδομάδα- δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα σημείο του αγώνα και "έσπασε" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Κοκκινάκη, στο 5ο game του 1ου, αλλά και του 2ου σετ.

Μετά τον αποκλεισμό του από τον 2ο γύρο του Indian Wells, o Zverev επέστρεψε στους προημιτελικούς. Θα είναι ο 1ος του μεγάλος προημιτελικός για φέτος, ενώ προκρίθηκε για 21η φορά σε προημιτελικό Masters διοργάνωσης, 3η στο Μαϊάμι μετά το 2017 (προημιτελικά) και το 2018 (τελικός).

Στα προημιτελικά, ο Zverev θα αντιμετωπίσει αύριο τον Casper Ruud, που κέρδισε στον πρώτο αγώνα της ημέρας τον Cameron Norrie με 6-3, 6-4 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για την 8άδα.

Ο Κοκκινάκης, έκανε το καλύτερό του τουρνουά του από το Indian Wells του 2015, όταν είχε φτάσει και τότε στη φάση των "16". Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 5 συνεχόμενες νίκες στο Μαϊάμι, ξεκινώντας από τα προκριματικά και δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή του χρονιά. Τη Δευτέρα αναμένεται να κερδίσει 14 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.84 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots