ATP
Κύργιος: Συνέχισε την επίθεση στον Bernardes από το Twitter (vids)

 
Κύργιος: Συνέχισε την επίθεση στον Bernardes από το Twitter (vids)
tn team Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 - 10:40

Λίγες ώρες μετά την αναμέτρησή του με τον Jannik Sinner και το πολυσυζητημένο game penalty που δέχτηκε, ο Νικ Κύργιος εξήγησε τι έγινε από τη δική του οπτική γωνία και συνέχισε την επίθεση προς τον Carlos Bernardes, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπαρκή.

Ο Κύργιος είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν πολύ εύκολα να χάσουν τη συγκέντρωσή τους και να χάσουν σε λίγα λεπτά ολόκληρο παιχνίδι, κάτι που συνέβη και στη χθεσινή του αναμέτρηση με τον Sinner στο Μαϊάμι.

Όντας πίσω με 3-5 στο tie-break στο 1ο σετ, ο 26χρονος τιμωρήθηκε με point penalty, καθώς συνομίλησε με κάποιον από το κοινό. Αργότερα εξήγησε στον διαιτητή Carlos Bernardes πως απλώς μίλησε σε έναν φίλο του, η ζημιά ωστόσο είχε γίνει.

Ο Κύργιος αποδιοργανώθηκε πλήρως και έκανε διπλό λάθος στο set point, ενώ μετά απ' αυτό ξέσπασε στον Bernardes, που δεν του χαρίστηκε και τον τιμώρησε με νέο code violation, δηλαδή game penalty! Ο Κύργιος υπέστη μ' αυτόν τον τρόπο το break και δεν επέστρεψε ποτέ στο ματς, αφού δεν απείλησε το σερβίς του Ιταλού στο 2ο σετ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κύργιος προκρίθηκε στα ημιτελικά του διπλού μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη, κερδίζοντας τους Marcel Granollers και Horacio Zeballos με 7-5, 6-2. Παρόλα αυτά δεν ξέχασε τον Bernardes και τα περιστατικά της αναμέτρησής του στο μονό, για τα οποία έγραψε στο Twitter.

"Θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά του διαιτητή - αυτό είπα στον καλύτερό μου φίλο και αυτό μου έδωσε unsportsmanlike code violation στο 5-3 του tie-break του 1ου σετ. Με 100.000 δολάρια να διακυβεύονται, ο διαιτητής πήρε αυτή την απόφαση επειδή πλήγωσα τα συναισθήματά του. Πάρτε νέους ανθρώπους!" έγραψε ο Κύργιος, που συνέχισε:

"Μην μπερδεύεστε, έχω τρελό σεβασμό για τον Jannik Sinner, είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες και ήταν πολύ καλός. Στοχεύω μόνο τον διαιτητή, που ξεκάθαρα δεν είναι αρκετά καλός γι' αυτούς τους αγώνες. Δεν θα υπάρξει καμιά επίπληξη σ' αυτόν ε; Τι ανέκδοτο!"

Σίγουρα πάντως για τον Κύργιο αναμένεται να υπάρξει τιμωρία από την ΑΤΡ, αφού δεν αρκέστηκε στις διαμαρτυρίες εν μέσω αγώνα. Μετά το τέλος του αγώνα, ήταν πολύ προσβλητικός απέναντι στον Bernardes και τον περιμένει πιθανώς μεγάλο πρόστιμο γι' αυτό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots