ATP
Απέκλεισε και τον Ruud o Dimitrov (vids)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 - 13:50

Ο Grigor Dimitrov απέκλεισε και τον Casper Ruud από το Monte-Carlo Masters και προκρίθηκε στον σημαντικότερο προημιτελικό του στο χώμα στα δυο τελευταία χρόνια. Στα προημιτελικά και ο πρωταθλητής του Indian Wells, Taylor Fritz.

Ο Grigor Dimitrov έκανε ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στο Monte-Carlo και επιβλήθηκε του Casper Ruud, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-3, 7-5.

Αυτή ήταν η 1η Top 10 νίκη για τον 30χρονο Βούλγαρο στη φετινή σεζόν και η 29η συνολικά στην καριέρα του. Επίσης προκρίθηκε στον 2ο προημιτελικό του σε Masters 1000 τουρνουά για φέτος, μετά από το Indian Wells, ενώ στο χώμα αυτός θα είναι ο σημαντικότερος προημιτελικός του, από το Masters της Ρώμης του 2020.

Ο Dimitrov μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και έκανε δυο break στο ξεκίνημα, για να προηγηθεί με 5-1 στο 1ο σετ. Ο Ruud μείωσε σε 5-3, αλλά όταν σέρβιρε για δεύτερη φορά για την παραμονή του στο σετ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και ο Dimitrov έκανε νέο break για να κλείσει το σετ με 6-3.

Πιο κλειστό ήταν το 2ο σετ, με τους δυο παίκτες να στηρίζονται στα σερβίς τους και να πηγαίνουν χέρι-χερι μέχρι το τέλος. Στο 12ο game ο Ruud σέρβιρε για 2η φορά για την παραμονή του στο τουρνουά και είχε ένα κακό game, με τον Dimitrov να φτάνει στο 5-6, 0-40. Ο Νορβηγός έσβησε τα πρώτα 2 match point, το 3ο όμως αξιοποιήθηκε από τον Dimitrov, που "κλείδωσε" τη νίκη του σε 1 ώρα και 32 λεπτά.

Στα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters, o Dimitrov θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Hubert Hurkacz με τον Albert Ramos-Vinolas.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά πήρε και ο πρωταθλητής του Indian Wells, Taylor Fritz, που κέρδισε μετά από δυο κλειστά σετ τον Sebastian Korda, με 7-6 (4), 7-5.

Για 1η φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά ενός Masters τουρνουά στο χώμα ο 24χρονος Αμερικανός, ο οποίος συνεχίζει την πολύ καλή σεζόν του στο Μονακό.

Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Alejandro Davidovich Fokina, που σταμάτησε το νικηφόρο σερί των 7 αγώνων του David Goffin, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-1, για να μπει για 2η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του Monte-Carlo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots